Виртуалните валути набират все по-голяма популярност, което важи в най-голяма степен за биткойните. Най-популярната криптовалута отчита рекордно увеличение в своята стойност, която вече надхвърли $60 хил. Големи инвестиции предизвикват и други виртуални валути, като например етереум.

 

1. Какво представлява технологията Non-fungible token (NFT)

Модерните технологии постепенно доведоха до възникването на още една интересна иновация, в допълнение към криптовалутите. Това са т.нар. "Non-fungible token (NFT)" токени. Редица автори на съдържание започнаха да възприемат подобни методи, за да продадат своите творби и да генерират приходи. Един от последните примери е Grimes, която е известна заради връзката си с Илон Мъск.

 

 

2. Защо видео картите скоро няма да могат да се използват за генериране на криптовалута

АМD и NVIDIA продължават да се борят с недостига на компоненти за новото си поколение видео карти. Потребителите очакват с нетърпение да се възстановят нормалните доставки, за да могат да се сдобият с най-мощния хардуер на пазара. Няколко са причините за проблемите.

От една страна няма достатъчно GDDR6 RAM, за да отговори на високото търсене. В същото време автоматизирани системи изкупуват за секунди наличните видео карти, които се продават онлайн. Това е част от внушителния интерес към системите за генериране на криптовалута.

 

3. Всички модели на iPhone 13 ще имат Touch ID вграден в дисплея

Apple ще представят официално iPhone 13 през есента. Второто поколение 5G смартфони на компанията отново ще са налични в четири версии. Компанията не планира съществени промени по отношение на дизайна. Все пак устройствата ще предложат по-мощен хардуер и по-добри камери.

Компанията вече провежда експерименти с нова биометрична технология, която ще стане част от iPhone 13. По този начин и четирите версии на смартфоните ще разполагат с Touch ID сензори, които са вградени в екрана. Aнализаторите от доста време спекулират с тази възможност.

 

 

4. Какво се случва, когато Google блокират акаунта ни

Разнообразният каталог от приложения на Google са създадени да ни бъдат полезни във всяка една ситуация, която ни предложи динамичното ежедневие. Eкосистемата от услуги обхваща създаване и редактиране на документи с Google Docs, Slides и Sheets, комуникация с имейли чрез Gmail и синхронизация на файлове с Google Drive. Това са само някои от примерите за влиянието на Google в световен мащаб.

Малцина се замислят какво би станало, ако загубят достъп до своя профил. На пръв поглед това звучи невъзможно, но е напълно реален вариант. В този случай може да се сблъскате с доста неподозирани проблеми и да загубите ценна информация. Именно това се случва с потребител, който използва Twitter акаунта, за да привлече внимание към досадната ситуация, в която изпада.

 

5. Nokia X10 и Nokia X20 5G ще струват €300 и €350 в Европа

HMD Global подготвят премиерата на няколко нови устройства, с които ще опитат да се превърнат в по-влиятелен фактор сред смартфоните от средния ценови клас. В началото на годината в интернет изтекоха данни, които разкриват съществуването на модел с кодовото име "Quick Silver".

Компанията също така работи усилено над още едно устройство, което е наричано от служителите "Scarlet Witch". Двете устройства ще работят с Android и ще бъдат представени в следващите седмици, като сега разбираме малко повече детайли. Според данни на NokiaPowerUser по-интересният модел от двата ще бъде представен официално като Nokia X20. Това е "Quick Silver" модела.