Представителите на Huawei P Series обикновено е през първата половина на календарната година. Китайският производител ще спази отново стратегията и през 2021г. Официалната премиера на дългоочакваните смартфони може да стане факт още през март. Конкретната дата на събитието ще бъде обявена допълнително.

 

1. Смартфоните от серията Huawei P50 ще имат по-добри Leica камери

Въпреки проблемите с търговските санкции се очаква Huawei да разполагат с достатъчно хардуер, за да отговорят на високото търсене към Huawei P50 серията. Смартфоните ще имат важно значение за компанията, която още в края на миналата година бе изключена от веригата за доставки.

 

 

2. Как Google планира да ограничи проследяването в приложенията за Android смартфони

Teхнологичните компании разчитат на различни източници на приходи, с които развиват своя бизнес. Apple разчитат предимно на продажбите на хардуер, докато Google и Facebook са лидери в сферата на рекламата. Софтуерните иновации предоставят все по-добри методи за следене и тартетиране на потребителите.

Това е широко дискутирана тема, особено през последните седмици, когато възникна конфликт между Facebook и Apple. Конкретният мотив за ескалиране на напрежението между тях е нова функция в iOS 14, която ще показва какви данни използват приложенията преди да ги изтеглим.

 

3. Смарт часовникът на Facebok ще е предназначен за съобщения и здравни функции

Сигурността на личната информация продължава да е най-обсъжданата тема свързана с профилите ни във Facebook. От компанията са доста активни в желанието си да получат повече информация за предпочитанията и любимите ни хора. Колкото повече данни споделяме в социалната мрежа, толкова повече данни предоставяме на Facebook.

Aгресивната рекламна политика е източник на внушителни приходи и е неизменна част от бизнес модела на компанията. Facebook също така инвестират наличния финансов капитал в нови технологии, които очакват да навлизат и променят ежедневието ни. Специалистите от Reality Labs подразделението експериментират с иновативни продукти, които ще формират бъдещето.

 

 

4. Google възобновяват ъпдейтите на своите приложения за iPhone

Google генерират приходи от информацията, която съхраняват за активността на своите потребители. Мрежата от рекламни партньори, с които работи компанията работи са успешен бизнес за милиарди долари годишно. Популярността на Android също има съществен принос за развитието на екосистемата от приложения, които предлага Google.

Най-популярната операционна система за смартфони се контролира изцяло от компанията, но това не може да се каже за алтернативни платформи като iOS. За разлика от своя конкурент Apple винаги са имали стриктни правила за ъплоуд на съдържание в App Store.

 

5. Дисплеят на iPhone 13 ще поддържа функцията Always On Display

iPhone 12 са първите смартфони на компанията, които поддържат 5G технологията. Това е възможно благодарение на 5-нанометровия A14 Bionic процесор. Премиум версиите също така използват LiDAR сензори, което е подходящо за добавяне на AR ефекти от камерата. Впечатляващите подобрения са причината вече над 1.5 млн. потребители да използват iPhone.

Компанията работи активно и за интеграция на повече софтуерни функционалности, които допълнително да подобряват работата на смартфоните. Apple вече са се насочили и към следващата версия на устройствата, която ще видим през есента. iPhone 13 ще доразвие някои концепции въведени от своите предшественици и ще предложи някои вълнуващи подобрения.