Apple ще представят новото си поколение смартфони на 14 септември. Реалните продажби ще стартират още преди края на месеца. Компанията отново ще покаже четири устройства, както и при iPhone 12 серията. Този път ни очакват няколко сериозни подобрения.

 

1. iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще имат вариант с 1ТВ памет

Вероятно най-впечатляващата характеристика на смартфоните ще бъдат 120Hz LTPO OLED дисплеите, които ще бъдат произведени от Samsung. Това ще превърне iPhone 13 в първите устройства на Apple, които използват технологията и опресняват съдържанието на екрана два пъти в секунда.

Популярният блогър Mинг-Чи Куо също така твърди, че премиум версиите ще имат 1 терабайт памет. Потребителите на iPhone 13 и iPhone 13 mini ще трябва да се задоволят с конфигурации, които предлагат 128GB, 256GB и 512GB памет.

 

 

2. Как да скриваме харесванията във Facebook

Facebook е услуга, която има важна част в живота на милиона потребители. Социалната мрежа е ежедневен източник на актуална информация и съдържание на любимите хора и приятели. Броя на харесванията на публикациите е един от инструментите, с които алгоритмите на Facebook подбират какви постове да виждаме.

Последни изследвания показват, че се увеличава броя на хората, които обръщат твърде голямо внимание на популярността на публикациите във Facebook. В някои случаи е възможно дори възникването на негативно влияние върху менталното здраве на потребителите.

Съществуват различни начини, с които да скриете харесванията във Facebook. Собствениците на устройства с Windows, macOS, Linux и Chrome OS могат да използват уеб версията на Facebook, за да скрият Like-овете на публикациите.

 

3. Половината потребители на Windows 10 обмислят да ъпдейтнат към Windows 11

Реалните актуализации към Windows 11 се очаква да стартират до няколко седмици. Мicrosoft са предвидили сериозни оптимизации, които променят ключови UI елементи. Новостите в операционната система се очаква да предизвикат сериозен интерес сред потребителите. Промените на Windows 11 са насочени към Start менюто, файловия мениджър, менюто със задачи, уиджетите и др.

Докато очакваме да стартират ъпдейтите към платформата научаваме резултатите от интересно проучване на Windows Report. Изследването включва повече от 11 хил. души от 177 страни по цял свят, които споделят своето мнение за възможността да актуализират към Windows 11. 

Така например 53% от анкетираните споделят, че одобряват UI оптимизациите и нямат търпение да инсталират операционната система на своите устройства. 35% от потребителите разкриват, че центрираното Start меню е любимата им нова функция в Windows 11.

 

 

4. Смартфоните с процесори Qualcomm Snapdragon 695 и Snapdragon 695G ще поддържат 144Hz дисплеи

Qualcomm продължават да водят сериозна конкуренция с MediaTek в световния пазар на процесори за смартфони. Двете компании активно популяризират 5G технологията и предлагат разнообразно портфолио от чипове във всички ценови класове. Традиционно Qualcomm представят следващия си флагман през декември, като тази година няма да бъде изключение.

Ако не възникнат неочаквани проблеми премиерата на 4-нанометровия Snapdragon 895 ще е през последните седмици на календарната година. Qualcomm също така работят над още два процесора, които ще подобряват смартфоните от средния клас. Информация на Winfuture.de разкрива за наличието на Qualcomm SM6375 архитектура, която се очаква да е налична в четири различни варианта.

 

5. Европейската премиера на смартфоните Huawei P50 и Nova 9 ще е на 21 октомври

Huawei официално потвърдиха намеренията си да проведат събитие на 21 октомври във Виена. Водещ на премиерата ще бъде Дерек Ю - президент на Huawei Customer Business Group за Централна и Източна Европа, Скандинавия и Канада. Компанията не е потвърдила какви устройства да очакваме на тази дата.

Все пак снимката на поканата показва устройство, което наподобява Huawei P50. Смартфоните от серията бяха представени в края на юли, но дистрибуцията им е ограничена единствено до китайския пазар. По всичко личи, че Huawei се подготвят за световната премиера на Huawei P50  и P50 Pro.