Google Maps е подходящо решение за навигация, както в добре познатите ви райони така и за опознаване на атрактивни локации и екзотични кътчета в непознати градове. Платформата предлага разнообразие от функционалности, с които да организирате пътуване, да откриете най-бързия маршрут и да откриете добро заведение или забележителност.

 

Новият дизайн на Google Maps за Android ще услеснява споделянето на локацията в приложението

Компанията използва мрежа от алгоритми с изкуствен интелект, с които препоръчва съдържание и се опитва да ни бъде максимално полезна в реално време. Предоставянето на данни за актуалната пътна обстановка и трафика в района, където се намираме е подходящ пример колко важен елемент от ежедневието ни може да бъде Google Maps. 

 

 

10 полезни съвета за подобряване на сигурността в iPhone

Смартфоните са неразделна част от ежедневието на много хора и знаят за тях повече отколкото и самите те.

Затова е силно препоръчително човек да е защитил добре данните в телефона си. TheWireCutter дават няколко практични съвета как да направим това за iPhone.

 

Samsung Galaxy Fold Lite ще струва $1099

Samsung се превърнаха в една от първите компании, която представи на пазара смартфон с гъвкав дисплей. Премиерата на Galaxy Fold показа, че технологията все още не е достатъчно добра за масовия потребител.

Въпреки това корейският производител продължава да инвестира средства и да разработва гъвкави дисплеи, с които да представят още по-добри устройства на пазара. Oще през февруари видяхме втория модел в тази пазарна ниша на Samsung, а именно Galaxy Z Flip.

 

 

Какво да направим с музиката си след като Google спрат Play Music

Google разкриха повече детайли за плановете си да спрат официално поддръжката на приложението Play Music. Това ще се случи на по-късен етап от годината. От компанията също така препоръчват хората, които досега са използвали заглавието да преминат към YouTube Music. 

За да улеснят този процес Google са разработили бутон за бърз трансфер на файлове в услугата. Припомняме ви, че още преди три години разбрахме за първи път, че компанията планира да слее Play Music с YouTube Music в една обща платформа за стрийминг на музикално съдържание. 

 

Шефът на Xiaomi беше хванат да използва iPhone

Общоприето е хората, които работят в дадена компания, да използват нейните продукти. Особено що се отнася до технологични продукти и за хора, които работят на ръководни постове във въпросните компании.

Можете ли да си представите, ако през 2007 година, когато направи уникалната си презентация на първият iPhone на Apple, вече покойният Стив Джобс беше сниман от журналисти, как приема обаждане на личният си умен телефон Nokia, BlackBerry или Palm? Щеше да бъде нещо нечувано и след него щяха да последват сериозни последици за реализирането на iPhone.

 

 

6 забавни неща, които можем да правим в Zoom

Вече няма човек, който да не знае, че  приложението Zoom е предназначено за видео конференции. Основният му фокус е върху бизнес срещи, но също така работи и като платформа за развлечение.
Освен за сериозни неща, обче можете да се забавлявате в свободното си време използвайки Zoom