Huаwei нямат право да използват 5G процесори в своите смартфони, което е сериозно ограничение. Технологията набира голяма популярност и е неизменна част от флагманите с Android. Китайският производител изчерпа наличните количества на Kirin 9000 процесорите, които бяха оптимизирани за 5G мрежите.

 

1. Новите смартфони на Huawei ще използват 4G версия на Qualcomm Snapdragon 898 процесора

Санкциите на американското правителство не позволяват разработката на процесори от ново поколение, но също Huawei да купуват 5G хардуер от големите имена в индустрията. Това е само част от агресивния план на САЩ да лимитират възможностите за конкуренция на китайския гигант.

Вече ви съобщихме, че Huawei P50 и Huawei P50 Pro имат Qualcomm Snapdragon 888 4G процесори и уникални камери. Следващите устройства от висок клас на компанията също няма да бъдат оптимизирани за 5G мрежи.

 

2. Sony и TSMC ще изграждат фабрика за производство на чипове за $7 млрд.

TSMC са лидер в производството на хардуер в индустрията и си партнират с някои от най-големите имена в света на технологиите, включително Аpple. Продължаващата криза с недостига на компоненти също се отразява сериозно на бизнеса им. Тайванският производител планира да сключи стратегическо партньорство със Sony, което да им позволи да редуцират негативните процеси от последните месеци.

Двете компании са се съгласили заедно да изградят ново съоръжение за производство на полупроводници. Според данни на Nikkei фабриката ще бъде построена в перфектура Кумамото в западната част на Япония. Очакванията са TSMC да има по-голям контрол над операциите на съоръжението, което ще бъде локализирано в имот, който се притежава от Sony.

 

3. Как да позволим на други потребители да споделят постовете ни във Facebook

Социалната мрежа предлага широк набор от функции, с които да следите какво се случва и да си общувате с най-важните хора в ежедневието ви. Facebook вече се превърна в символ за онлайн комуникация и всеки ден ангажира вниманието на десетки милиони потребители. Дългото време, което повече хора прекарват в профилите си е проблем, с който се сблъскват много работодатели.

Споделянето на публикации е чудесен начин да се забавлявате, като получавате актуална информация какво правят приятелите ви. Facebook също така са разработили и функция, позволяваща да редактирате видимостта на отделните публикации. Така другите хора ще могат да споделят вашите постове без да се променят основните настройки на поверителност.

 

4. Google искат да направят приложенията си по-добри за iPhone и iPad

Екосистемата от приложения и мобилни услуги на Google са достъпни и за конкурентната операционна система за смартфони. Отношенията между двете компании са доста интересни. От една страна Apple и Google водят сериозна битка за доминация в пазара на смартфони, но от друга намират интересни начини да си партнират.

Вероятно най-добрият пример са внушителните суми, които Google плаща на Apple за привилегията да е основна търсачка в iPhone и iPad. В определени случаи компанията толерира версиите на своите приложения за iOS, като предоставя функции, които все още не са налични за Android. Въпреки това потребителите често критикуват Google, че приложенията им за iOS не са толкова интуитивни.

 

5.Samsung Galaxy S22 Ultra ще има P-oбразна камера

Samsung вече работят над флагманите от Galaxy S22 серията, които ще са едни от най-големите конкуренти на iPhone 13. Официалната премиера ни очаква в началото на следващата година и вероятно ще стане факт през януари.  Подобренията ще обхванат, както хардуера на смартфоните, така и дизайна.

 

За първи път Samsung ще използват камера, която има P-образна форма в най-добрият модел от новата гама: Galaxy S22 Ultra. Все още няма информация дали и другите представители на серията ще се отличават с този дизайн. Предстоящият флагман също така ще има специален слот за стилуса S Pеn, което се очертава като една от най-интересните функционалности.