Смартфоните Pixel са първите устройства, които дебютират с нова версия на Android и предлагат все по-добри възможности за снимане.

 

1. Google Pixel 5 ще има 6.67" дисплей със 120Hz на Samsung и BOE Technology

Само преди дни ви информираме за подобренията в Google Pixel 4a, като тогава компанията потвърди, че ще представи Goolge Pixel 4a 5G до края на годината. 

 

 

2. Huawei спират да произвеждат Kirin процесори на 15 септември

Huawei разчитат предимно на активността на китайските потребители, за да разширяват влиянието си в световния пазар на смартфони. Oгромната популярност на компанията в роднината им ще продължи да бъде движещата сила за позициите им в мобилната индустрия.

 

 

3. Toshiba официално излиза от бизнеса с лаптопи

Toshiba са японски производител, който е добре познат сред потребителите по цял свят. Огромната конкуренция в индустрията, обаче създаде редица затруднения за компанията през последните години. Това принуди Toshiba да предприемат мерки за преструктуриране на своя бизнес, за да продължат да генерират приходи в дългосрочен план. 

 

4. Какво мисли Бил Гейтс за сделката на Microsoft и TikTok

Aмериканското правителство продължава с активната политика на санкции срещу китайските компании. Само предни дни ви съобщихме, че САЩ ще забрани TikTok и WeChat, ако не бъдат купени от американски компании до 15 септември. Все пак преговорите между Microsoft и Доналд Тръмп бяха успешни, което предостави на софтуерния гигант повече от 40 дни да финализира евентуална сделка. 

 

 

5. Изтекоха част от спецификациите на Huawei Mate 40

Дългоочакваната серия смартфони на компанията е обект на доста спекулации през последните седмици. Премиерата на Huawei Mate 40 ни очаква през септември, като сега разбираме допълнителни детайли за техническите спецификации. Новите данни са генерирани от скрийншот, който потвърждава някои от най-интересните подобрения, които ще ни предложи Mate 40.