OnePlus провеждат финални тестове с новото си поколение премиум смартфони, които ще бъдат представени скоро. Серията OnePlus 9 е обект на доста спекулации през последните месеци, като сега разбираме кога ще е официалната премиера. В интернет се появиха данни, които потвърждават, че смартфоните ще бъдат показани за първи път на 8 март.

 

1. Премиерата на OnePlus 9 и OnePlus 9 Pro ще е на 8 март

Гамата вероятно ще предложи три устройства. Освен стандартните OnePlus 9 и OnePlus 9 Pro ще видим и още един модел, който ще се казва OnePlus 9R. Съществуването на последния смартфон вече бе потвърдено от популярния блогър @evleaks. Както името подсказва OnePlus 9R ще е бюджетно устройство.

 

 

2. Моto G, Moto Watch и Moto One ще са новите смарт часовници на Motorola през 2021г.

Умните часовници отчетоха солидни продажби през изминалата година. Социалната изолация накара много хора да тренират активно в домовете си. Водещите производители се надпреварват да ни осигуряват достъп до разнообразие от фитнес функционалности. Вече ви съобщихме какво се крие зад технологията за измерване на химическите показатели на тялото в смарт часовниците.

Популярността на устройствата в тази категория се очаква да продължи да достига рекордни параметри и през 2021г. В следващите месеци ще видим премиерата на много нови модели на гоелмите компании. Мotorola също имат амбициозни планове как да се възползват от необичайно високия интерес на потребителите към умните часовници.

 

3. Приложението LastPass шпионира потребителите на Android смартфони

Използването на сигурна парола, която е различна за всеки отделен акаунт е задължително условие, за да се предпазим различните заплахи в интернет. В този случай дори хакерите да разпознаят съответната комбинация ще имат достъп само до един профил. По този начин може да си спестим допълнителни неприятности.

Въпреки съветите на доста специалисти много хора пренебрегват същността на проблема и излагат на риск личните си данни в интернет. Масова практика е използването на една и съща парола за всички акаунти, или елементарни съчетания като qwerty, 123456, password и др.

 

 

4. Кога ще е премиерата на iPhone 13

Аpple вече са насочили вниманието си към следващата генерация на смартфоните iPhone. Премиерата се очаква през септември, но компанията вече е стартирала разговори с водещите доставчици на компоненти. iPhone 13 ще е оборудван с няколко нови технологии, но не се очаква да въведе съществени промени по отношение на дизайна.

Различните версии на iPhone 13 ще са базирани на технологията Wi-Fi 6Е и ще са оборудвани с 5-нанометров процесор от второ поколение, който обещава по-бърза 5G свързаност. Мултимедийното съдържание, любимото приложения и филми ще изглеждат още по-впечатляващо на 120Hz ProMotion дисплеите на смартфоните.

 

5. Защо Бил Гейтс предпочита Android пред iOS

Конкуренцията между Android и iOS в мобилната индустрия често е обект на дискусии, заради различните характеристики на двете екосистеми. Най-популярните операционни системи за смартфони имат своите преимущества, както и недостатъци. Масовият потребител предпочита Android заради свободата да инсталират приложения, разнообразните опции за персонализация и интеграцията на Google приложенията.

В същото време iPhone си има собствена лоялна база от десетки милиони потребители по цял свят. Затвореният характер на iOS не предлага такава свобода, както Android, но е причина за по-бърза скорост и по-високата сигурност, която предлага iPhone. Софтуерните оптимизации на Apple също са водещо предимство на iOS екосистемата.