Разнообразието от смартфони с Android е една от основните причини за успеха на операционната система. За разлика от iOS екосистемата, която е лимитирана единствено до Apple най-популярната мобилна платформа е достъпна за стотици производители.

 

1. Как да смените името на смартфон с Android

Отвореният характер на Android предоставя много възможности за персонализация, но е причина и бавните софтуерни ъпдейти. Всеки смартфон, независимо от производителя има собствено име, което се показва при свързване с външни аксесоари и устройства.

 

 

2. Samsung разработвa смартфони с навиващи и плъзгащи дисплеи

Samsung не крият амбициозните си планове да са световен лидер в производството на смартфони с гъвкави дисплеи. Сериозните проблеми, пред които е изправен Huawei със сигурност ще улеснят реализирането на тази цел. Samsung Galaxy Fold е първото предложение на компанията с този дизайн.

След това видяхме и Samsung Galaxy Z Flip - модерна концепция, която вдъхва нов живот на т.нар. "Clamshell" устройства от миналото. Корейският производител дори планира да бъде още по-активен през настоящата година. Samsung ще отделят още повече средства за разработка на гъвкави смартфони.

 

3. Как да използваме Tab Groups функцията в Google Chromе за Android

Mобилната версия на Google Chrome вече предлага една полезна функционалност, която от месеци е налична за десктопите. Премиерата на "Tab Groups" стана факт през лятото и много потребители използваха определението "най-доброто подобрение" в Chrome от години.

Както името подсказва функцията позволява да групираме няколко отворени таба, което улеснява сърфирането и откриването на желаните данни в уеб браузъра.

 

 

4. iPhone 13 Pro ще има 1TB памет

Apple успяха да реализират рекордни продажби на смартфони в световен мащаб през последното тримесечие на 2020г. Високото търсене към iPhone 12 позволи на компанията да генерира солидни приходи и да е най-големия производител в индустрията за този период. Представителите на новата серия ще продължат да бъдат доста по-популярни и през настоящата година.

Компанията подготвя премиерата на бюджетен модел, който вероятно ще се казва iPhone 12S. Най-голям интерес за потребителите представляват следващите флагмани на Apple, чиято премиера ще е през есента. iPhone 13 ще актуализира доста компоненти на своите предшественици.

 

5. Изтекоха нови детайли за геймърския смартфон Asus ROG Phone 5

Republic of Gamers (ROG) е един от най-популярните брандове за геймъри в световен мащаб. Аsus предлагат разнообразие от хардуерни решения и аксесоари, но също и атрактивна серия от геймърски смартфони. Последният представител на гамата се казва Asus ROG Phone 3 и продължава да бъде едно от най-мощните устройства с Android, което можете да откриете на пазара.

Тайванският производител ще продължи със същата стратегия и ще реализира премиерата на следващия си геймърски смартфон през лятото. Миналогодишният модел дебютира през юли, като според някои анализатори е възможно неговия наследник да се появи по-рано от очакваното. Вече ви съобщихме, че геймърският смартфон Аsus ROG Phone 5 ще има нов дизайн.