Vertu e производител, който е известен с луксозните си смартфони изградени от висококачествени и издръжливи материали. Компанията си има собствени фенове по цял свят, но техния брой не е много голям, което се дължи главно на високите цени, на които тя продава устройствата си на пазара. Именно това е най-голямата причина бизнес модела на Vertu да не е толкова успешен. Последните финансови резултати на компанията разкриват, че тя е отчела финансови загуби в размер на $64 млн.

 

Компанията ще започне изцяло нова страница в своята история, тъй като се съгласи да бъде придобита от турския бранд Baferton Ltd., предаде AndroidHeadlines. Финансовите параметри на сделката достигат до $60.7 млн. Новият собственик на Vertu се казва Хакан Узан, който е част от придобило скандална известност турско семейство. В миналото той е бил част от съдебно дело с Nokia, които всъщност са създатели на бранда Vertu.

 

Фамилията Узан бе обвинена, че не са изпълнили задължения по заем от Nokia и Моtorola. Семейството на новия собственик на Vertu се смята, че е източило пари, които е изразходвало за лични облаги. Миналото на Хакан Узан поставя много въпроси относно неговата способност да превърне Vertu в успешен бранд. Ще трябва да се въоръжим с търпение преди да разберем каква ще е бъдещата стратегия на новия собственик на компанията.

 

Вижте каква е историята на смартфоните Vertu - Signature