Alphabet е холдинг, който притежава Google и някои от бизнес подразделенията на компанията. Създаването на този бранд бе част от мащабна реорганизация, която да доведе до реализацията на повече успешни проекти. Alphabet се ръководи от Лари Пейдж и Сергей Брин и има една от най-големите пазарни капитализации в света. Loon и Wing са два тайни проекта, които се разработват от специалната лаборатория "X" и ще започнат да оперират като самостоятелни бизнес единици, предаде Mashable.

 

Данните бяха потвърдени официално от Alphabet, които допълниха, че финансовите резултати на Loon и Wing ще са публикувани в категорията "Other Bets" в сложната им структура. Основната идея на "X" лабораторията не е да се търсят бързи приходи, а да се превърнат в реалност идеи, които тепърва биха могли да променят света по един или друг начин. Сред някои от иновативните им проекти, които вече функционират като независими компании са Waymo, Chronicle и Verily.

 

Концепцията на Loon е да осигури високоскоростен интернет като използва уникални балони, които летят в стратосферата и разпръскват сигнал в районите, където няма покритие. В същото време Wing цели да ускори навлизането на следващото поколение дронове, които се използват предимно за доставка на стоки. Отделянето им в самостоятелни компании няма да промени начина, по който функционират, но е предпоставка след време да се превърнат в успешни бизнес проекти.

 

Oще от Digital: Alphabet създадоха компанията Chronicle, за да ни предпазват от хакери в Интернет