Със сигурност сред вас няма хора които да обичат оплетени кабели, които ограничават движението ни. Откакто съществуват безжичните Bluetooth и Wireless връзки, жичните слушалки, мишки и клавиатури вече не са на мода. Удобството от липсата на кабели е неоспоримо. В това свое видео ревю екипът на Digital.bg ще ви покаже именно един безжичен сет от мишка и клавиатура. Предназначени за свързване както към компютър, така и към смарт телевизор или проектор. Уважаеми дами и господа - Logitech Slim Combo MK470.

 

 

Ще започнем с клавиатурата, която има много ефектен и запомнящ се дизайн. Цветовите ѝ разновидности са бяла и много тъмно сива, почти черна. Като открояващ се елемент има в горната част над бутоните.Всичко е направено в минималистичен стил – задната част е дебела 18.35мм, а предната едва 4.56мм. Така клавиатурата стои под ъгъл и е по-удобна за продължително въвеждане на текст. Тази клавиатурата е наистина компактна и може да се пренася много лесно. Теглото ѝ е само 458гр. Материалът от който е направена клавиатурата освен лек е и много здрав. Повърхността е грапава и по нея следи от пръстови отпечатъци не остават.   

 

 

Клавиатурата от Slim Combo MK470комплекта е съвсем пълноразмерна и мултифункционална. Макар да изглеждат квадратни, бутоните са правоъгълни с размер 14.5мм на 14мм. Удобни са за натиск и имат къс и отсечен ход. Достатъчно тихи са, че да не пречим на някой да си почива до нас, докато въвеждаме продължително текст. При този наш тест ще отбележим, че между бутоните има достатъчно разстояние, че да не натискаме погрешка съседни. Точното разстояние което измерихме е 2.5мм. Стрелковият курсор е малко по-сбит, но за сметка на това в дясно има цял пълноразмерен нумерационен блок с големи стрелки. Другите бутони с намален размер са 12-те функционални, Escape и още 6 контролни в дясно. Единственото нещо което ни липсва е подсветка на бутоните.

 

 

Втората част от безжичният комплект на Logitech е тази мишка. Тук обаче ще акцентираме върху факта, че освен в комплект с клавиатурата, тя може да се вземе и самостоятелно. Моделът се казва Logitech Pebble M350 и сме взели да ви покажем в теста си розовият ѝ вариант. Дизайнът отново е минималистичен. Формата на мишката е ергономична и добре копира формата на дланта ни. Имате гумиран скролер с вграден бутон и два отделни механични бутона. Всички те също както клавиатурата са тихи. Сензорът на мишката е 1000dpi.

 

 

 

Клавиатурата която имаме в комплекта се захранва от 2 стандартни батерии ААА, а мишката с 1 АА. Като батериите са включени в комплект. За да ги активирате, трябва да извадите това уше. Ще отбележим, че самостоятелно мишката може да работи 18 месеца, а клавиатурата 36 месеца. Когато изразходите батериите, смяната им е лесна. При клавиатурата натиснете тази част надолу и напред, като механизмът е на щифтове. При мишката, просто издърпайте с нокът горния капак, той е захванат на магнитен принцип. Под двата капака освен за достъп до батериите,и мате и специални гнезда за съхранение на USB предавателите. Като имайте предвид, че в комплекта имате само един предавател, към който се свързват успоредно и двете устройства. Самостоятелната мишка Logitech Pebble M350 има отделен предавател. Максималното разстояние за безпроблемна безжична работа е до 10 метра.

Самостоятелната цена на мишката в България е около 45лв, а комплекта Logitech Slim Combo MK470 струва между 90 и 100лв.