Logitech са един от най-популярните производители на аксесоари за компютри в индустрията. Инженерите на компанията постоянно търсят начини как да изненадат своите потребители с интересни продукти. В момента се работи над идеята за създаване на клавиатура, която е оптимизирана за виртуална реалност. Logitech вече експериментират с различни прототипи, които работят с HTC Vive и други популярни очила на пазара. Aко сте използвали подобно устройство сте забелязали, че откриването на клавиатурата може да се окаже доста трудна задача. 

 

Концепцията на компанията предвижда виртуалната клавиатура да се активира сама, когато ви е необходимо и лесно да се стартира от специална икона, предаде TechCrunch. Logitech вече са предоставили и необходимите софтуерни инструменти за разработчиците. Именно те се очаква да изиграят ключова роля в популяризирането на подобен продукт, като оптимизират клавиатурата за своите мобилни приложения. Виртуалната реалност е технология, която тепърва ще набира популярност в индустрията и може да промени изцяло начина, по който се забавляваме.

 

 

Logitech публикуваха и кратко видео, което показва прогреса им с този проект. Всеки един разработчик, който проявява интерес може да сподели своите идеи за клавиатурата до 16 ноември. След това компанията планира да създаде 50 бройки на финалната версия, с която ще се проведат серия от тестове. В крайна сметка за нас потребителите това означава, че едва ли ще можем да купим подобен продукт преди следващата година. Предстои да видим как Logitech планират да отстранят един от най-големите проблеми на софтуера с виртуална реалност.

 

Вижте кога ще можем да свързваме умовете си с виртуална реалност