Вижте още видео ревюто: Logitech PRO X - Най-добрите геймърски слушалки които сме тествали

 

За момент дори забравям, че са на главата ми и започвам да говоря по-силничко, защото изолацията им е доста добра. Тези от вас, които следят видео ревютата на Digital.bg познаха слушалките на главата ми. Геймърските Logitech PRO X – които се оказва, че са първите слушалки на които посвещаваме двойно видео ревю и това не е случайно. Няма да ви преразказваме какво показахме за тях в първата част на ревюто ни, директен линк към него ще намерите над тази статия.

 

Втората част на ревюто което Digital.bg посвети на PRO X е изцяло техническа. Вътре в слушалките се крият 2 PRO-G 50-милиметрови говорителя, които покриват честотен диапазон 20Hz - 20 KHz, микрофонът пък е 6мм с покритие 100Hz - 10KHz. Слушалките са с импеданс 35 ома и изходна мощност 91.7 dB SPL. До тук добре, но интересното тепърва предстои. Преди време Logitech купи компанията Blue Microphones, основната сила на която е софтуерът Blue VO!CE, който разкрива изключително много възможности за геймърските PRO X. За да се възползвате от настройките, трябва да влезнете в  Logitech G HUB контролният център.

 

 

Приложението се изтегля от сайта на Logiech и е универсално и за други техни устройства като камери, мишки или клавиатури. За да свържете слушалките към приложението, трябва да използвате тази джаджа. На пръв поглед тя изглежда просто като преходник между 3.5мм аудио жак и пълноразмерно USB, но реално е много повече от преход. Тук вътре Logitech са побрали външна звукова карта, която значително подобрява качеството на звук който чувате. При свързване използвайте дългият текстилен кабел, на който имате бутон за активация и ръчен контрол на силата на звука.

 

 

В G HUB имате достъп до огромно количество настройки. Например  Акустика при която най-интересното тук е възможността да се пусне обемното звучене, който някои хора наричат виртуално звучене. Истината е някъде по средата. 7.1 настройката е много подробна. Независимо, че вътре в чашите имате по един високоговорител, софтуерно наистина успявате да постигнете осезаем ефект. От тук може да се активира и виртуалният Semi Din DTS

 

 

Слушалките и имат специална шумоподтиската функция, която изолира околни шумове като вентилатор, телевизор и други. Можете да изберете настройки за различни типове игри, а нещо много интересно на което задължително ще обърнем внимание е факта, че в настройките на еквалайзера имате подменю Киберспорт. Там можете да изберете настройки с които играят някои от любимите ви известни геймъри. Не случайно моделът се казва PRO – Logitech се гордеят с факта, че някои от световно известните професионални геймъри играят с точно тези слушалки. Както знаем качественият звук е голямо преимущество по време на игра. Също толкова голямо, колкото и херцовете и времето за реакция на качествените дисплеи. Правейки най-точните настройки за игра, можете да си запаметите готови потребителски профили за различни играчи, в случай ,че не само вие използвате слушалките.

 

 

Микрофонът на PRO X се слага допълнително и е малко по-специален от обикновено. Той също използва споменатата технология  Blue Voice. Накратко за нея тук – тя ви дава избор на гласови филтри в реално време, като по този начин намалявате значително шума, което ще оценят съотборниците ви. Защото както знаем не винаги играем в идеално тиха среда.  Благодарение на специална компресия и филтри пък гласът ви звучи по-богато, по-чисто и по-професионално.

 

 

Съпоставихме звука с този от студийният ни микрофон и сами можете да прецените има ли разлика и в чия полза.  Посредством G HUB Gaming Software пък можете да направите и прецизни корекции според индивидуалните си предпочитания за DTS аудио подобрения.  Тук ще обърнем малко по-подробно внимание на PRO филтрите. Имате High-Pass регулиране, споменатият вече Noise Reduction който в последно време е много популярна екстра която много ценим, тя тук има и още по-подробна настройка. Също както Expander Gate и De-Esser.

 

 

Той стабилизира звуците към зададена по подразбиране честота от 8KHz по подразбиране. Така когато има пик по-висок от нея, системата автоматично компресира. Така съотборниците ви ви чуват равномерно и ако изведнъж им викнете, няма опасност да им спукате тъпанчетата.  Имате също така и Limiter подменю, което ви позвоява да правите и други ограничения.

Единственото нещо, което може да не се хареса на геймърите в тези слушалки е цената им, но обикновено качеството струва много. Лошо е когато плащаме висока цена, а не получаваме високо качество в замяна…но тук такъв проблем не се наблюдава. Logitech PRO се предлагат в България е между 200 и 250лв в различните търговски вериги. Имайте обаче предвид нещо важно. Можете да попаднете на слушалки с име Logitech PRO, без Х в края. Те ще са с по-ниска цена, но има защо. Визуално двата модела изглеждат еднакво, но при да я наречем "опростената версия" нямате в окомплектовката чувалче за съхранение и втори чифт изолационни рингове от текстил.