Знаем че сред вас има доста геймъри които следят с интерес видео ревютата в които показваме геймърски аксесоари и периферия. В тях се стараем да показваме както по-бюджетни предложения, така и висок клас такива. В днешното видео ще видите един от вторите, който успя да ни впечатли сериозно. Уважаеми дами и господа -  Logitech G PRO X.

Още тук в аванс ще ви издадем, че без грам колебание можем да кажем, че това са най-добрите слушалки, които някога са правили Logitech. Всъщност като се замислим, PRO X са най-добрите геймърски слушалки, които някога сме ви показвали във видео ревю изобщо. Но преди да стигнем до слушалките, първото нещо което ни направи добро впечатление е кутията в която идват. Тя определено е луксозна, а окомплектовката ѝ е доста богата. Освен PRO X, вътре намираме специален предпазен калъф в който да ги съхраняваме, втори комплект изолиращи рингове, два позлатени кабела (един гумен и един текстилен), обединяващ 3.5мм донгъл и втори от пълноразмерно USB към аудио жак.

Дизайнът на Logitech PRO X е едновременно футуристичен и класически. Производителят е направил идеален баланс между двете, като е направил много атрактивен краен резултат. Ако сте запалени геймъри и ценители на качественият звук, сигурно този дизайн ви е малко познат. Вероятно биха заложили, че Logitech са заимствали от геймърските HyperX, но реално не е така. Основоположник на тази характерна визия е немският Hi-End бранд Beyerdynamic, който първи преди време показа слушалки с този дизайн.

PRO X са доста обемисти и масивни, но в същото време на прекалено тежки. Теглото им е 320гр. Като впечатленията ни след продължителна игра са, че не изпитваме дискомфорт, че имаме нещо прекалено тежко или обемисто на главата си. Разбира се за това има и няколко важни спомагателни фактора. На първо място материалите от които са направени слушалките. Основата е алуминий с матирана обработка. Той влиза в диадемата и позволява 40мм настройка във всяка от двете стани. Говорителите имат едноосева регулация, което до някъде ни озадачи, но след тест се оказва, че страничната настройка не ни липсва. Диадемата е направена от здрава и мека изкуствена кожа.

 

 

При изолационните рингове, материалът е сходен, но още по-нежен на допир. Не запарва прекалено много и не дразни кожата ни. Ако все пак имате проблем с кожени повърхности или просто е лято и искате нещо по-проветриво, можете да смените ринговете с текстилните които имате в комплект с PRO X. Вътрешността на ринговете е от мемори пяна. Този популярен материал, който копира формата до която се докосва. Изолацията е много добра и когато сложим слушалките почти не чуваме околни звуци, дори без да сме пуснали някакво съдържание. Респективно слушайки музика или играейки игри сме напълно изолирани от околният шум.

 

 

Чашите не са много дълбоки и ухото ни се докосва до вътрешната им част. Там обаче има специален мек материал, който предотвратява момента в който да изпитваме дискомфорт от допира. Металние вложки с G логото на Logitech стоят много ефектно и придават усещане, че притежавате нещо луксозно и висококачествено. Около тях повърхността е гумиран поликарбон, който е приятен на допир, но за съжаление се цапа изключително много.

За изчистеният дизайн на слушалките спомага факта, че кабелът на слушалките са сваляем. Основният кабел е гуменият, след малко ще разберете защо има и втори кабел. На гуменият има контролер с бутон за включване и изключване на микрофона и скрлер за регулиране силата му. Скролерът е гумиран и се движи достатъчно стегнато и отчетливо. Случвало се е по време на игра от допира до дрехите ни, някои скролери сами да намаляват или увеличават звука си - тук подобен проблем не се наблюдава. По корпуса на слушалките има и втори 3.5мм вход – той е за свързване на микрофон. Все пак някои хора нямат нужда от такъв – хубаво е да може да се премахне. Вторият кабел е с текстилна обвивка. Той служи за свързване на слушалките към мобилно устройство. Хитър ход на Logitech – днес мобилното геймърство е все по-полярно. Функциите на кабела са същите както на този за свързване към компютър.

 

 

До този момент не бяхме правили двойно видео ревю на слушалки, но ето че всяко правило има и своите изключения. Оказва се, че има какво интересно да се покаже и разкаже за Logitech PRO X. Очаквайте и втората част на ревюто им – тя ще бъде техническа и повярвайте ни, очакват ви изненади.