Аксесоарите за компютри винаги ще са на мода. Тук ще ви покажем три интересни аксесоара на компанията Logitech на които определено трябва да обърнете внимание при избора на подобни джаджи. Те са представители на семейството MX Family. Това са професионалната мишка MX Master 3, работната безжична клавиатура MX Keys и универсалната мишка MX Anywhere 3.

Ще започнем с няколко думи за професионалният топ модел, който скоро ще ви покажем и в подробно видео ревю. Logitech MX Master 3 e предназначен наистина за професионалисти, които работят на компютър ежедневно.

Тя е с А-симетрична форма и е предназначена за десничари, при които палеца стои върху платформата в ляво и си почива, без да се докосва до повърхността върху която се работи с мишката. Професионалистите използват само такива мишки, защото с универсални рискуват да имат неприятни мазоли на палците си.

 

Тази мишка е 5 пъти по-прецизен сензор в сравнение с този при обикновените компютърни аксесоари, има до 4000dpi резолюция, безжична е и работи до 70 дни с едно зареждане. MX Master 3 е оптимизирана от Logitech, за да партнира максимално точно на програми като Adobe Photoshop, Premiere Pro и Final Cut Pro. Тя е програмируема и е изключително подходяща да разкрие пълният потенциал на браузърите Google Chrome и Safari, приложенията Microsoft Word, Execel, Power Point и Edge.

Клавиатурата Logitech MX Keys също е предназначена за употреба от професионалисти, но по-конкретно към творчески насочените от тях. Тя отново е безжична, има компактни размери и специална стойка върху която стоят китките ви при работа, и така не ги изморявате бързо.

Клавиатурата има интелигентна подсветка и може да се използва както с няколко устройства едновременно, така и да управлява няколко компютъра успоредно. Бутоните на клавиатурата са с ергономична форма и прилягат добре към пръстите ни при писане. Тре са направени по фирмената технология Perfectstroke. Наличен е пълноразмерен стрелкови курсор, а в дясно от него е цифров нъмпад блок.

 

 

Ще ви покажем и една мишка с универсално предназначение, която заради компактните си размери, можете да бъде носена навсякъде при работа извън дома и офиса. Това подсказва и самото ѝ наименование - Logitech MX Anywhere 3. Още тук ще отбележи, че с тази мишка няма да ви е нужен мауспад, защото сензорът отчита еднакво добре върху различни повърхности, включително и върху стъкло.

Също нещо, което е от полза при продължителна работа извън офиса е надеждната батерия. С едно зареждане тя може да издържи до 70 дни, ако пък е напълно изтощена, за само 1 минута зареждане през USB Type-C орта, MX Anywhere 3 може да работи в следващите 3 часа.

Скролерът на мишката е направен от стомана и изглежда доста стабилен и елегантен. Винаги сме предпочитали този вариант пред пластмасата или гумата. Също така движението му е много тихо и плавно – екстра, която също ни допада. Ключов момент при скролера на мишката са неговите прецизност и бързина. Той използва специална MagSpeed технология с електромагнитен скрол.

Така ако искате да преместите курсора в много дълъг документ, няма да ви се наложи да въртите скролера безброй пъти. По данни на производителя, 1000 реда в документ се превъртат за едва секунда. Не можем да определим с точност дали е така, но факт – по време на тестовете си, оставаме впечатлени от светкавичната скорост. Освен това то е почти тихо. Машинната стомана му дава премиум усещане и динамична инерция, която чувствате, но не чувате.