Logitech официално потвърдиха, че са се съгласили да придобият Blue Microphones в сделка, чиито финансови параметри ще достигнат до $117 млн. Според данните компанията ще преведе необходимата сума под формата на кешово плащане, за да получат контролния пакет акции. Реализирането на сделката ще разшири присъствието на Logitech в сферата на аудио аксесоарите, като разнообрази портфолиото им от продукти с брандовете Аstro Gaming, Jaybird, Ultimate Ears и Logitech G, предаде TheVerge.

 

Придобиването ще позволи на Logitech да предложат още по-атрактивни решения на своите клиенти. В момента геймърите използват уеб камерите Logitech G за стриймване, а бизнес потребителите за извършване на гласови обаждания. Иновативните им продукти са достъпни и улесняват комуникацията на милиони хора всеки ден, а компютърните  мишки и клавиатури на този бранд ни позволяват да се забавляваме по изцяло различен начин. Сделката с Blue Microphones е решение, което логично допълва линията от аудио аксесоари на Logitech.

 

 

Blue Microphones е компания, която е основана през 1995г. и предлага разнообразие от микрофони с високо качество, които могат да се купят на цени, вариращи между $60 и $4000. Профилът на клиентите им е доста разнообразен и обхваща много професионалисти и музиканти. Logitech ще инвестират допълнителни средства, за да направят бъдещите продукти на Blue Microphones още по-добри и полезни на потребителите. Времето ще покаже как ще продължи да се развива сътрудничеството им.

 

Oще от Digital: Новите мишки на Logitech могат да се свързват с три компютъра едновременно