Logitech официално потвърдиха, че са се съгласили да придобият компанията Streamlabs. Причината за сделката е популярната платформа за стрийминг Streamlabs OBS. Финансовите параметри на сделката се очаква да достигнат до $89 млн. Разнообразното портфолио от аксесоари и геймърски продукти на Logitech са перфектното допълнение за потребителите, които обичат да излъчват в реално време как се забавляват с любимите си игри.

 

Streamlabs OBS е платформа, която предлага разнообразие от полезни функционалности, съобщава TheVerge. Геймърите могат да настройват качеството на видео стрийма, да следят даренията в профилите, да чатят с други хора и много др. Според официалните данни повече от 70% от активните потребители на Twitch предпочитат да излъчват на живо с Streamlabs OBS. Повече от 15 млн. души по цял свят вече имат регистриран акаунт в платформата.

 

 

Специално внимание се обръща на новите потребители и заради това интерфейса на Streamlabs OBS е създаден да бъде максимално лесен за използване. Любителите на стрийминга използват все повече платформата, което със сигурност е помогнало за решението на Logitech да реализират сделката. Интеграцията на Streamlabs OBS с популярните аксесоари и периферия на компанията ще предостави още повече възможности за гейминг.

 

Oще от Digital: Какви са новостите при видеоконферентните продукти на Logitech в България