Logitech са започнали официални преговори за купуването на американския производител на aудио слушалки и геймърска периферия Plantronics. Пазарната капитализация на компанията в момента е $2 млрд., но според данните на Reuters офертата на Logitech е за повече от $2.2 млрд. Разговорите между двете страни са във финална фаза, като сделката може да бъде обявена в следващите няколко дни. Това ще се превърне в най-голямото придобиване в историята на Logitech. 

 

В същото време компанията така ще разшири портфолиото си от безжични слушалки и иновативни аудио продукти за геймърите. Сделката ще позволи на Logitech да се справят и с негативните ефекти от въвеждането на тарифи върху вноса на стоки от Китай в САЩ, като допринесе за редуциране на производствените разходи. Сливането на бизнеса на Logitech и Plantronics е логичен ход, който ще засили влиянието им в сферата на аудио аксесоарите за мобилни устройства и компютри.

 

 

Plantronics разполагат с разнообразни модели, които са предназначени за употреба в дома и офиса, както и за нуждите на геймърите. Новата им генерация от продукти за фитнеса също се радват на положителни отзиви. Информацията за желанието на Logitech да купят бизнеса им веднага се отрази на стойността на акциите на Plantronics, която се увеличи с 5%. Любопитен факт е, че Нийл Армстронг извършва първата си лунна разходка през1969г., носейки именно слушалки на Plantronics.

 

Oще от Digital: Logitech разработват първата клавиатура, която е оптимизирана за виртуална реалност