Като цяло стандартните компютърни мишки са малко позабравен сегмент и никой не акцентира върху премиерата на някой нов модел при тях. По коренно различен начин обаче стоят нещата при геймърските мишки. Те винаги ще бъдат актуална тема сред играещите игри, които са милиони по целия свят. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви запознае подробно с една нова и доста интересна гемъска мишка с добри параметри и сравнително ниска цена. Уважаеми дами и господа - Logitech G603.

Това е куртията в която идва Logitech G603, предлагеме ви да я отворим и да надникнем какво има вътре, освен самата мишка. USB receiver extender, две батерии АА и Bluetooth предавател, който ни подсказва, че мишката е безжична. В този момент много геймъри си казват „Не е за мен…“, но истината е, че факт - преди години Wireless мишките бяха доста по-лоши от жичните и всички предпочитахме да играем с вторите.

Дори сигурно си спомняте момента в който играехме с мишки с топче, предпочитайки ги пред оптичните, но днес нещата стоят по коренно различен начин. Технологиите, включително при гейминг мишките се развиха до такава степен, че безжичните мишки са с реципрочни и дори по-добри технически параметри в сравнение с жичните.

Дизайнът на G603 е ефектен, футуристичен и запомнящ се. Формата на мишката е ергономична и тя приляга към ръката ни много добре. Материалът от който е направена е подсилен поликарбон със структура която не запотява и е устойчива на цапане. Мишката има общо 6 програмируеми бутона, което ѝ дава доста предимства пред конкурентите в този ценови клас. Двата основни, мултифункционалният скролер, този над него и още два в лявата страна.

 

За съжаление това означава, че G603 не е подходяща за левичари. Освен ако не сте някаква много напреднала йога, която може да изкривява малкият си пръст в странни пози. За да програмирате макросите е нужно да влезнете в G HUB приложението на Logitech. Там можете да запаметите готови геймърски профили с различни конфигурации, в случай, че мишката се използва от няколко човека.

 

HERO сензорът в долната  част на Logitech G603 е доста добър. Той използва Lightspeed Wireless технология и гарантира от 200 до максимум 12 000DPI. Тук е интересно да отбележим, че в сравнение с предишното поколение геймърски сензори на Logitech, HERO е 10 пъти по-енергоефективен. В мишката има и с 32-bit микропроцесор ARM. Ако погледнем мишката отдолу, ще забележим нещо по-нестандартно. Бутонът за активиране не е с 2, а с 3 степени - изключено, ниско и високо ниво на работа.  В нисък работен режим G603 работи с 8мс при 125Hz, във висок е отключен пълният ѝ потенциал, в който времето за реакция е 1мс при 1000Hz. Целта е, да се пести енергия в моментите в които нямате нужда от целия потенциал на мишката, тоест, когато не играете игри.

 

Ще обърнем мишката, за да ви покажем, че горният капак е захванат на магнитен принцип и се сваля много лесно. Под него получавате достъп до мястото за поставяне на батериите. Те стоят централно една до друга и по този начин тялото е балансирано много добре. Батериите не са зареждащи, но това изобщо не трябва да ви притеснява. Върху самите батерии не е написано, но цветовете подсказват, че това са Duracell.Техният заряд ви е достатъчен за 500 часа игра...което се равнява на около 2 месеца игра, по 8 часа на ден. Цифрата е доста сериозна, като имайте предвид, че тук става сума за режим на работа с 1мс. Ако работите с мишката в икономичен режим, работният капацитет скача до 18 месеца. Оказва се, че реално консумацията на енергия от мишката е доста малка.

Тук е момента да споменем още малко интересна информация. Както знаем, геймърските мишки се подлагат на доста сериозни изпитания, с много и силни натискания, удари и т.н. По характеристики на Logitech, основните бутони имат гаранция от 20 милиона клика, а сензорът 250 километра. Остана единствено да ви кажем ,колко струва G603. Цената на геймърската мишка на Logitech към днешна дата в България е около 110лв.