В необятния технологичен свят ежедневно се състоят премиери на различни продукти. Обикновено най-дългоочакваните и отразявани са тези на флагман смартфони, операционни системи, електромобили и понякога процесори. Много рядко някой друг тип продукт успява да влезне в полезрението на всички, да бъде чакан с нетърпение, преди и след премиерата му в Интернет пространството да  се говори и коментира усилено. Такива продукти все пак има и един от тях е в момента на главата ми, това са така дългоочакваните Logitech - G435 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset, с които Digital.bg има удоволствието да ви запознае минути след официалната им премиера.

 

Да, Logitech е компания с дълбоки гейминг традиции и нейната периферия и аксесоари винаги са обект на коментари сред гейминг обществото. G435 не правят изключение, но този път геймърските слушалки не са само геймърски. Какво имаме предвид ли? Останете с нас до края на обзора, които им посветихме и ще разберете много интересни неща, с които G435 успяха да ни изненадат.

 

 

И така, на първо място Logitech G435 имат страхотен дизайн. Още с отварянето на кутията им оставаме впечатлени от това колко изчистено и в същото време ефектно изглеждат тези слушалки. Тук няма нищо излишно, а в същото време всяко нещо, което присъства е точно на мястото си и премерено и премислено до съвършенство. При положени, че през ръцете ни са минали хиляди технологични устройства, трудно можем да се впечатлим от дизайн, още повече на слушалки, но тук ще го направим без особено колебание. Преди да продължим напред, ще отбележим, че в кутията на G435, Logitech са оставили освен слушалките, още книжки с инструкции, USB Type-C кабел за зареждане на вградената в корпуса батерия и фирмена лепенка с логото на Logitech, която практиката ни показва, че подобно на отхапаната ябълка на Appler, редица фенове на технологиите, с удоволствие залепват на компютъра си или на задния прозорец на автомобила.

 

 

Разглеждайки корпуса на слушалките, ще отбележим нещо, което виждаме за първи път при такова устройство и за наличието на което можем единствено да поздравим Logitech. Тези релефни елементи по тялото на G435 са букви от брайловата азбука, които обозначават за незрящи хора, коя е лявата и коя дясната част на слушалките.

 

 

Но какъв тип слушалки са това и за какъв тип потртебители са предназначени те? Идеята на Logitech е била да направят геймърски слушалки, които обаче да се използват не само по време на игра, но и в останалото ни свободно време. Да, до този момент бяхме свикнали гемърските слушалки да са масивни, тежки, със стърчащи микрофони и характерен дизайн. Това автоматично ги правеше подходящи само за домашна употреба, по време на игра на десктоп или лаптоп компютъра. По време на презентацията на G435 обаче, Logitech направиха едно много интересно послание, което може да се определи и като своеобразен имиджов слоган на продукта “Play never ends”. Идеята на Logitech е тези слушалки да бъдат до такава степен универсални, че освен идеални за гейминг, те да бъдат също толкова идеални и за останалото свободно време на потребителите, които ги носят. Това включва слушане на музика, гледане на филми, разговори с приятели и други забавления.

 

 

Слушалките са съвместими са с PC, Mac, PlayStation и най-разнообразни други мобилни устройства. Единственото условие е да поддържат Bluetooth. Дори по време на тестовете си, без проблем свързахме слушалките със смарт телевизор, като спокойно можем да кажем, че G435 са достатъчно удобни за продължителна употреба, например при двучасов филм. Във втората част на това ревю ще споделим повече подробности за техническите параметри на слушалките, но тук ще издадем в аванс, че във времето в което гледахме филм със слушалките, в стаята друг човек спеше и звука от филма не му пречеше. Тоест изолацията на мидите е много добра.

 

 

Интересен факт, свързан с материалите от които са направени слушалките е, че създавайки G435, Logitech са действали с мисъл за природата, Например минимум 22% от всички пластмасови части по корпуса са направени от рециклиран материал. Хартиената опаковка в която идва слушалките пък е направена от материал, сертифицирани от FSC гори. В този ред на мисли, когато представиха геймърските си слушалки, Logitech споделиха нещо интересно, което ни направи добро впечатление. Част от приходите от всеки продаден продукт на компанията, отиват за финансиране на висококачествени сертифицирани въглеродни компенсации, за да може да се намали до нула въздействието на въглерода от продукта върху околната среда.

 

 

Звучи интересно, но още по-интересни неща, свързани с технологиите, които Logitech са използвали в своите Logitech - G435 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset ви очакват във втората част на това видео ревю. Очаквайте я - най-интересното тепърва предстои.