Вижте още видео ревюто: Logitech G435 - Универсални геймърски слушалки

 

Ако не сте гледали първата част на видео ревюто, което им посветихме, едва ли бихте предположили, че слушалките на главата ми са геймърски. Поне нищо характерно в дизайна им не би издало това. Да, това са Logitech - G435 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset, с които компанията създава един нов сегмент универсални гейминг слушалки, които осве за игра, могат да се използват и за какви ли не други забавления.

 

 

Един от основните фактори допринасяши на универсалността на G435 са размерите им. Много хора предпочитат слушалките тип тапи, пред така наречените диадемни слушалки, единствено поради неудобството, че са по-неудобни за носене и ако особено ако се носят по-дълъг период от време, започва да се усеща сериозно теглото им върху главата.

За щастие обаче сред този тип слушалки има и изключение, единици, но все пак ги има. Logitech G435 са именно от тези слушалки, защото забележете, теглото им е едва 165гр. Средно наполовина по-малко в сравнение с останалите слушалки тип диадема в този клас. По време на тестовете си откриваме, че регулирането конструкцията е доста прецизно. Без значение дали слушалките се носят от мъж, жена или дете, те прилягат добре.

 

 

Вмаксимално отворено положение, диадемата позволява дори да сложите G435, при положение, че сте с буйна коса или с плетена шапка. Диапазонът от размери, който покриват слушалките е доста голям. Като Logitech много ефектно са добавили този навит кабел, който при дава едно допълнително ретро усещане, което определено ни харесва.

Logitech G435 са унисекс и са предназначени за всеки пол. За това допринася факта, че класическата черна версия която тестваме ние, слушалките се предлагат още в комбинации от бяло тяло с лилаво и синьо тяло с розови бутони. Тоест идеалните цветови комбинации за дамите, включително и във фитнеса. Както както виждате, цветни са не само бутоните както при черната версия, а също така кабелите във вътрешната част и всички текстилени елементи.

 

 

Ниското тегло и компактните размери при Logitech G435, в никакъв случай не са постигнати за сметка на качеството на високоговорителите им. Дори напротив, те са с изключително добри показатели и генерират страхотен звук. Намаленото тегло идва от материалите, които Logitech са използвали за създаването на основната конструкция на тялото.

От една страна тук имаме специален олекотен поликарбон в обвивката около говорителите, а от друга, вътре в диадемата стои тънка но здрава метална рамка, а върху нея има много мека и приятна на допир текстилна облицовка. Тя е пълна със специална пяна, която копира ергономията на главата на носещия слушалките и дори след няколко часа непрестанни тестове, можем да кажем, че не изпитваме дискомфорт или умора, дори на моменти забравяме, че изобщо имаме слушалки на главата си.

 

 

Тук е момента да кажа, че като активно спортуващ тествах Logitech G435 по време на тренировка във фитнеса и карайки велосипед. Обикновено правя това със слушалки от типа тапи, защото са леки, но пък те имат недостатъка, че могат случайно да паднат от ухото. След спортните активности мога да кажа, че освен за гейминг, за слушане на музика и за всички други лайфстайл активности, Logitech G435 са идеални и за тези спортни цели.

Слушалките са наистина удобни, стоят стабилно на главата без да падат и заради лекото си тегло, почти не се усещат. Няма и кабели, които постоянно да ви се оплитат, безжичната технология за свързване, която са използвали Logitech - LIGHTSPEED, гарантира стабилна връзка към източника на звук, дори да се отдалечите на 10 метра от него. Интересно е, дефакто разстоянието е доста по-голямо.

 

 

Свързвайки слушалките към смартфон по време на споменатата тренировката във фитнес, при отдалечаване на около 20 метра смартфона, музиката която се слуша на слушалките остава с високо качество и няма прекъсвания на сигнала. Характерно нещо за Logitech Bluetooth връзка е, че тя има и намалена консумация на електроенергия. Така с един пълен заряд на батерията, слушалките могат да работят автономно до 18 часа.

Да си поговорим малко за звука, който се чува от слушалките. Той е генериран от висококачествени 40-милиметрови високоговорители, които са изолирани добре от тези рингове.

 

 

Поставяйки слушалките на главата си, дори без да сме пуснали звук от смартфона си, почти не чуваме какво се случва около нас - изолацията е доста добра. Когато пуснем музика или играем игра, то звукът буквално ни обгръща благодарение на наличната Dolby Atmost технология. Говорителите са с импеданс 48 ома и са с чувствителност 83.1dB SPL.

Независимо, че по корпуса на G435 няма стърчащи външни микрофони, Logitech са се погрижили интегрираните такива в корпуса на слушалките да вършат чудесна работа. Специалните двойни микрофони редуцират околния шум, като тази екстра освен за гейминг е много подходяща и при провеждане на видео конферентни разговори или дори при приемане на обаждания, когато слушалките са свързани към смартфона ви. Честотният диапазон на микрофоните е 100Hz - 8Khz.