Logitech G е подразделение на компанията, което специализира в създаването на периферни аксесоари за гейминг. Атрактивните устройства могат да се използват не само на компютри, но също и на най-популярните конзоли като PS4/PS3 и Xbox One. Logitech G разкриха официално, че стартират много интересен конкурс заедно с английския производител на автомобили McLaren. Името на надпреварата е World's Fastest Gamer, предаде DigitalTrends.

 

Предложението на двете компании е уникално, защото победителя ще получи възможността да бъде тестов пилот във виртуален симулатор на Формула 1 за период от една година. Преди това, обаче желаещите да сбъднат мечтата си ще трябва да победят хиляди други геймъри в серия от виртуални състезания, които са част от World's Fastest Gamer. Надпреварите ще се проведат както на компютри, така и на мобилни устройства и конзоли. Специалисти от McLaren Technology Centre ще изберат крайния победител.

 

След серия от онлайн състезания те ще селектират шестимата най-добри геймъри-пилоти, като към тях ще бъдат добавени другите четири най-добре представящи се потребители.  Въпросните 10 човека ще станат част от финалната фаза, която двете компании определиха като "най-трудното интервю за работа" в света. Щастливият потребител, който премине през всички изпитания ще получи едногодишен договор за работа в McLaren и ще допринесе за подобряване работата на болидите във Формула 1.

 

Вижте Logitech Universal Folio е клавиатура, която превръща всеки таблет в мобилен офис