Logitech стартираха официално продажбите на нова уеб камера, която се казва Brio. От компанията уточниха, че това е първият модел в индустрията, който поддържа Ultra HD резолюция и HDR видео. Logitech е създадена да отговори на нуждите на потребителите, които често стриймват в интернет и търсят най-доброто качество на картината. Новата уеб камера също така е съвместима с иновативната функция Windows Hello. Toва означава, че с нея можете да използвате лицето си за логване в компютрите с Windows 10. 

Устройството поддържа максимална разделителна способност ит 3840х2160 пиксела със скорост от 30 кадъра в секунда. Излъчването на HD и Full HD видео става с 30 или 60 кадъра в секунда, информира DigitalTrends. Потребителите е необходимо да свържат Logitech Brio към USB 3.0 порт, за да могат да стриймват в реално време данни с 5Gbps. Другото изискване е вашия лаптоп или компютър да е оборудван с Intel Kaby Lake процесор. Тези чипове поддържат Ultra HD 10-bit HEVC декодиране на хардуерно ниво.

 

Съчетанието между HDR и технологията RigtLight 3 на Logitech гарантира максимално качество на кадрите дори при слабо осветление. Бъдещите собственици на уеб камерата ще могат да я използват в три различни зрителни ъгъла от 60, 75 и 90 градуса. Logitech Brio поддържа 5-кратно цифрово увеличение и има многопосочен микрофон, сменяем USB кабел и ергономична стойка. Устройството вече се продава на пазара на цена от $199.

 

Вижте защо е добре да деактивираме уеб камерата си