Ситуацията в Южна Корея продължава да бъде критична, заради огромния брой потвърдени случaи на коронавирус. Разпространението на заплахата ще окаже влияние на краткосрочната стратегия на двете най-големи компании в страната. Преди броени дни разбрахме, че Samsung затвориха фабрика в Южна Корея заради коронавируса. Сега научаваме, че подобни планове имат и LG, като корейския гигант ще прекрати временно операциите на собствено съоръжение за производство на дисплеи.

 

Конкретната причина за спиране на работата е нов потвърден случай на служител, който е инфектиран с Covid-19 и работи в банка разположена до фабриката. Всички операции са временно прекратени до повторно нареждане. LG предприемат тези мерки, за да предотвратят възможността от разпространение на вируса между своите служители. Съоръжението се намира в Гуми, Южна Корея или същата област, в която Samsung вече затвориха фабрика водени от същите опасения, съобщава AndroidHеаdlines.

 

Oбикновено в завода се произвеждат дисплеи за смартфони, като засега няма данни как това ще засегне цялостната продукция на LG. Местните медии също така съобщиха за втори случай на заразен от коронавирус, който работи в завод на Samsung в Гуми. Всичко това закономерно принуждава компаниите да предприемат безпрецедентни мерки, за да гарантират сигурността на своите служители. Южна Корея е една от най-силно засегнатите страни от вируса, тъй като вече има повече от 5100 случая.

 

Още от Digital: Как коронавирусът влияе на технологичната индустрия