LG се надяват да започнат изцяло нова ера в своята история с премиерата на уникален смартфон. Неговото име е LG Wing и привлича внимание със своя алтернативен дизайн. Този продукт е разработен от Еxplore Project дивизията на компанията, която експериментират редица непознати технологии досега.

Най-интересната характеристика на LG Wing е факта, че може да се използва като нормален смартфон, но след като го завъртите хоризонтално разполагате с изцяло различен форм фактор. LG смятат, че този дизайн е изключително подходящ за мултитаскинг, когато сме в движение.

Така например можете да стартирате видео на единия екран и да се забавлявате с любимата си  игра на втория екран. Интересният дизайн ще улесни водачите на автомобили, като им позволи да приемат входящи обаждания, докато използват навигацията или слушат музика, докато шофират.

Приложенията на допълнителния дисплей на смартфона са многобройни и зависят предимно от личните предпочитания на самите потребители.

 

Техническите спецификации на LG Wing включват 6.8-инчов P-OLED дисплей с Full HD+ резолюция от 2460х1080 резолюция, който е допълнен от втори G-OLED екран, който е с 3.9" диагонал и поддържа 1240х1080. Устройството се захранва от Qualcomm Snapdragon 765G процесор и има 8GB RAM, както и 256GB памет.

На гърба на смартфона са разположение три камери, като основния сензор е 64МР с f/1.8, PDAF автофокус и оптична стабилизация на изображенията. В задната част има още един 12МР сензор със 120-градусов зрителен ъгъл, както и 13МР камера, която също е "Ultra-Wide" и е със 117-градудос ъгъл. 

Потребителите ще могат да снимат 4K видео с 30 кадъра в секунда. Отпред има подвижна камера за селфита с 32МР резолюция, която поддържа HDR. Както можете да очаквате сензора за отпечатък на смартфона е вграден в самия екран. Вградената батерия е 4000mAh и предлага опция за бързо зареждане с технологията Quick Charge 4.0+.

Допълнително ще бъде обявена цената на LG Wing на европейския пазар.

 

 

Oще от Digital: Най-тънките смартфони в света (Видео)