Корейската компания е една от най-силно засегнатите от конкуренцията в мобилната индустрия.

LG са уверени за своя успех в дългосрочен план, но също така планират интересни промени в своята стратегия. Още в средата на месеца ви съобщихме, че LG Velvet ще бъде първият смартфон с новия дизайнерски език на компанията.

Желанието на корейския гигант е да предложи нещо по-различно по отношенията на визията на своите смартфони и така да ги разграничи от моделите на другите производители.

Новият дизайнерски език е вдъхновен от природата и ще акцентира по специален начин върху камерата. Инженерите на LG ще привличат внимание с камера модули, които наподобяват капки дъжд. Това са т.нар. "Raindrop" сензори в задната част.

Визията на "LG Velvet" е изчистена и включва безрамков дисплей, чиито краища се сливат в рамките около екрана.

Компанията вече публикува кратко тийзър видео, с което потвърди, че смартфон с новия дизайнерски език ще бъде представен след броени дни, което ще се случи началото на май.

 

 

Конкретната дата на събитието ще е 7 май и ще бъде излъчено онлайн в социалните акаунти на LG. Докато очакваме с нетърпение премиерата на LG Velvet разбираме малко повече детайли за възможностите на устройството.

Така например знаем, че новият модел ще може да се купи от потребителите в "Illusion Sunset", "Aurora Gray", "Aurora White" и "Aurora Green" цветове. Компанията си запазва правото да представи на по-късен етап конфигурации и в други нюанси.

LG Velvet също така ще запази класическия 3.5-милиметров аудио жак, но също така ще има USB Type-C конектор, съобщава AndroidCommunity.

Вградената батерия ще е със заряд от 4300mAh и ще предлага възможност за бързо зареждане. Все още не знаем повече детайли за спецификациите на технологията. Предстоящото устройство ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 765 процесор, който включва поддръжка за 5G технологията.

Бързата скорост ще се гарантира още от 8GB RAM. Вградената памет ще е 128GB, но има слот за microSD карта. LG Velvet ще има 16МР селфи камера, три сензора в задната част, както и IP68-сертифицирано покритие.

 

 

Още от Digital: LG очакват да генерират приходи от мобилнaта си дивизия до края на 2021г.