Само преди дни ви информирахме за новия дизайнерски език на LG. Toва представлява поредният опит на компанията да разшири влиянието си в пазара на смартфони. Конкуренцията в мобилната индустрия е причината LG да търси различни начини, с които да привлече вниманието на потребителите.

Новата стратегия на компанията е свързана с изцяло различен дизайнерски език, който е вдъхновен от органичните процеси в природата и включват т.нар. "Raindrop" камера модул в задната част.

Бъдещите смартфони на  LG ще имат безрамкови дисплеи, чиито краища симетрично се сливат в корпуса.

В официалния публикация в своя уеб сайт от компанията потвърдиха, че първото устройство, което ще предложи актуализираната визия ще се казва LG Velvet. Корейският производител също така обърна внимание на факта, че смартфоните на пазара доста си приличат на външен вид. 

Според LG единственият начин да разграничите сериозно моделите на различните производители са техническите спецификации. Именно заради това създават този дизайнерски език.

Изчистените линии и иновативния камера модул на гърба са отличителни характеристики, които тепърва ще виждаме в устройствата с Android на LG.

 

 

Aко всичко върви по план LG се надяват с течение на времето "Raindrop" модула и симетричните линии да се утвърдят като лесно разпознаваеми елементи от модерния дизайн на компанията. LG Velvet ще положи основите на изцяло нова ера за корейския гигант и ще сложи край нa настоящата глава в историята на LG.

Преминаването към този дизайнерски език също така означава, че компанията се отказва от LG G и LG V-Series смартфоните. За в бъдеще LG ще изоставят наименованията, които използват цифри и ще използват имена, които носят в себе си по-значими послания.

Първият пример за новата стратегия е LG Velvet. 

Техническите спецификации все още не са потвърдени от компанията. Вече знаем, че LG ще представят нова серия 5G смартфони на 15 май. Няма да е изненадващо, ако на тази дата станем свидетели на премиерата на LG Velvet. 

Toзи модел вероятно ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 765 процесор, който ще е допълнен от 4000mAh батерия и система за бързо зареждане. Големината на дисплея ще бъде между 6.7 и 6.9 инча, като в задната част има и 48-мегапикселова камера, която ще е допълнена от още три сензора.

Освен поддръжката на 5G ни очаква и съвместимост с "Dual Screen" аксесоарите на компанията. 

 

Още от Digital: LG очакват да генерират приходи от мобилнaта си дивизия до края на 2021г.