LG представи новия си смартфон V40 ThinQ в пълния му блясък. Телефонът се откроява с голям дисплей и цели 5 камери по корпуса си, съобщава The Verge. V40 ThinQ е директен конкурент на Galaxy Note 9 и iPhone XS Max. Той има 6.4-инчов OLED дисплей с прорез, процесор Qualcomm Snapdragon 845 и цели 6GB RAM. Вградената памет е 64GB, като може да се увеличава чрез microSD карти. Моделът има и 32-битов quad DAC Модул, Boombox говорител, Qi стандарт за безжично презареждане и ще използва Android Oreo.

Интересна част от спецификациите са петте камери. Две от тях са на предния панел, като едната е със стандартен обектив за 8МР сензора и един 5МР сензор с широкоъгълен обектив. Отзад има три камери, които са наредени хоризонтално. Първата е 12МР със стандартен обектив, 40% по-големи пиксели от G7 и трябва да е с по-голямо качество на снимките спрямо G. Втората камера е 16МР с широкоъгълен обектив със 107 градуса, като е същата като в G7. Третата камера е 12МР с телефото обектив за 2-кратно оптично увеличение.

Трите камери се управляват от подобрен софтуер, който дава възможност да се прави снимка едновременно и с трите модула. Има и възможност да се гледа превю на живо от трите модула едновременно, да се правят GIF-ове и др. Налични са и ThinQ AI функциите от G7 за автоматична настройка, разпознаване на обекти и сцени и др.  Корпусът на V40 ThinQ е с рейтинг IP68 за водо- и прахоустойчивост. Батерията е с капацитет 3300mAh, а цените ще започват от $900.

 

Още от Digital:  Бизнесът със смартфони на LG продължава да отчита загуби и през третото тримесечие на 2018г.