LG V40 е името на следващия смартфон от висок клас на компанията, който ще видим до края на годината. Устройството вероятно ще бъде представено през ноември и ще може да се купи на пазара преди края на месеца. LG V40 ще предложи много от дизайнерските елементи на своя предшественик, както и редица подобрения свързани с хардуера. Така например смартфона ще е с изрязан дисплей, който е базиран на нова версия на P-OLED технологията.

 

В предната част ще има двойна камера за селфита, която използва функция за 3D лицево разпознаване. На този етап не знаем каква резолюция ще поддържат сензорите. LG V40 ще предложи хардуерен бутон за Google Assistant и сензор за пръстов отпечатък в задната част. Новият смартфон със сигурност ще работи с платформата Android Pie и вероятно ще се захранва от Snapdragon 845 процесор и 6GB RAM, информира Droid-Life. 

 

Най-интересната характеристика ще бъде тройната задна камера, която се очаква да има 20МР, 16МР и 13МР резолюция. LG ще промотират смартфона  като единствения модел с широкоъгълен сензор и супер телефото обектив в индустрията. LG V40 вероятно ще поддържа QHD резолюция от 2560х1440 пиксела и ще използва усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект. Премиерата ще изостри значително конкуренцията в пазара на смартфони с Android в края на 2018г.

 

Oще от Digital: Три функции, които всеки смартфон от висок клас е добре да има през 2019г.