LG са изключително активни в глобалния пазар на смартфони и от началото на годината досега представи три модела от висок клас, които вече се продават на пазара. Припомняме ви, че това са LG V30S, LG G7 и LG V35 ThinQ. Въпреки това от корейският производител вече работят над още един атрактивен модел, който ще се конкурира с другите най-добри смартфони с Android. В случая става въпрос за дългоочаквания LG V40, който за разлика от своя предшественик няма да видим на IFA 2018.

 

Тазгодишното издание на технологичното изложение в Берлин ще се проведе между 31 август и 5 септември. Желанието на LG да пропуснат събитието не е случайна, като причината е да избегнат директната конкуренция със Samsung Galaxy Note 9, чиято премиера е на 9 август. Няма как да не отбележим и  предстоящото представяне на новата генерация на iPhone , което също налага промени в стратегията на LG. Според официалните данни LG V40 ще е достъпен на пазара през октомври.

 

 

Ключовата характеристи на смартфона ще са трите камери в задната част, които имат 20МР, 16МР и 13МР резолюция. LG ще промотират тази характеристика с твърдението, че това е единствения модел с широкоъгълен сензор и супер телефото обектив в индустрията. Иновативният OLED дисплей се очаква да заема 40% от пространството в предната част и да поддържа QHD резолюция. Ще трябва да се въоръжим с търпение, за да научим какви други подобрения ни очакват в LG V40.

 

Още от Digital: Функциите, които е добре да настроите веднага на нов смартфон с Android