Един от най-вжните модели смартфони на LG за тази година ще направи своя дебют в края на лятото. Моделът V30 ще бъде представен официално по време на изложението IFA 2017 в Берлин, съобщава etnews.

 

Изложението ще бъде от 1-ви до 6-ти септември, като се очаква LG да проведе своето събитие или в първия ден или ден по-рано. V30 ще бъде свеоборазният втори флагман на LG за тази година. Той ще бъде един от основните акценти на компанията през втората половина на годината.

 

В опит да увеличи допълнително интереса и да създаде усещане за по-голяма екслузивност, V30 първоначално ще се предлага с предварителни заявки като останалите флагмани. Това ще е първият път, в който телефон от серията V получава подобно внимание от компанията. Очаква се предварителните заявки да се приемат в рамките на седмица веднага след представянето на V30. Самите продажби също ще започнат през септември т.г. Очаква се цената на телефона да е около $700 са модела с 64GB памет.

 

Най-вероятно V30 ще разчита на OLED панел без рамки. Телефонът ще има двойна камера на гърба, сензор за пръстови отпечатъци и вградена батерия. Тя няма да може да се маха, защото корпусът ще е водоустойчив. За процесор се очаква Qualcomm Snapdragon 835. Ще се запази и класическият 3.5мм жак за слушалки.

 

Още от Digital: LG V30 ще е първият OLED смартфон на компанията