Устройствата, които поддържат 4K резолюция станаха все по-популярни през последните месеци въпреки факта, че все още не цялото съдържание, което искат потребителите е оптимизирано за този стандарт. LG също обръщат специално внимание на тази тенденция и разкри детайли за впечатляващ нов телевизор, който се казва UH9800 и както името му подсказва разполага с огромен 98-инчов дисплей. Най-интересното в случая е, че това е първия сериен телевизор на компанията, който може да възпроизвежда съдържание с 8K разделителна способност, предаде DigitalTrends. 

 

Иновативният модел също така е базиран на Flat Ultra Slim дизайна и е с дебелина от едва 6.6 милиметра, което ще го превърне и в най-тънкото устройство в тази пазарна ниша на LG досега. Корейският производител го е оборудвал и с мощни високоговорители на Harman/Kardon, като 98-инчовия LG UH9800 ще се възползва и от многото нови функции на платформата webOS 3.0. Самият дисплей използва IPS технологията, но е базиран на още две подобрения, които компанията нарича Тrue Black Panel и Contrast Maximizer, като те контролират нивата на черните нюанси и подобряват съотношението на контраста.

 

LG ще покажат на CES 2016 и още няколко интересни модела, като например UH9500, които са с големина варираща между 55 и 86 инча, но също UH8500 с големина от 55" до 75", както и серията UH7700, предлагаща модели с 49-65-инчови дисплеи. Любопитна подробност е, че всички телевизори на компанията ще включват поддръжка за функцията HDR Video, което означава, че могат да възпроизвеждат High Dynamic Range съдържание. Ще е много интересно да проследим какви други иновации ни очаква в следващото поколение смарт телевизори с IPS дисплеи на LG.

 

Вижте какви са плановете на LG в пазара на OLED телевизори