Компанията изненада присъстващите на събитието South By Southwest Conference (SXSW) с премиерата на много нетрадиционен продукт. Неговото име е LG SnowWhite и представлява компaктна система, с която можете да произвеждате сами сладолед в комфорта на интелигентните домове. Концепцията е доста интересна, като LG SnowWhite използва специализирани капсули, които са сходни с тези от кафе машините. В крайна сметка едва ли има човек, който да не обича сладолед?

 

 

Всяка една капсула за LG SnowWhite има собствен QR код, който казва на машината точно как да приготви желания от вас вкус. Бъдещите собственици на умната система на LG първоначално ще имат възможността да избират между Sorbet, Frozen Yoghurt, Sherbet, Traditional Ice Cream, Gelatos, Granita и Frozen Custard, в зависимост от личните си предпочитания, съобщава Pocket-Lint. Все пак корейския бранд си запазват правото на по-късен етап да разнообразят предложенията с още екзотични вкусове.

 

 

В предната част има тъчскрийн, с който  да управлявате целия процес. На този етап устройството е единствено прототип, но при по-голям интерес компанията ще стартира продажбите на пазара. За почистването на LG Snowwhite ще се грижи специална капсула. Според първоначалните данни времето необходимо на машината да произведе желания от потребителите сладолед варира между две и пет минути. Финалната версия вероятно ще включва и смартфон интеграция за максимално улеснение.

 

 

Oще от Digital: LG HomeBrew e иновативна джаджа за производство на бира в домашни условия