LG e eдин от производителите, който в най-голяма степен изпитва негативното влияние на конкуренцията в пазара на смартфони. Корейският гигант продължава да регистрира финансови загуби от своята мобилнa дивизия, въпреки премиерата на атрактивни устройства като LG G8 ThinQ. Eдна от основните причини за ситуацията е доминацията на Samsung и Huawei, които продължават да разширяват агресивно своя пазарен дял за сметка на другите производители с Android в индустрията.

 

Все пак LG нямат намерение да се откажат от този сегмент и ще се опитат да станат по-влиятелен фактор като оптимизират своята бизнес стратегия. Нови данни разпространени от Yohap News Agency разкриват, че компанията възнамерява да спре производството на смартфони на територията на Южна Корея. Вместо това LG ще прехвърлят производството към съществуващия си завод във Виетнам. Най-вероятната причина за това решение е редуцирането на оперативните разходи. 

 

 

Това е само една от мерките, които ще предприеме компанията, за да сложи край на негативната тенденция на финансови загуби в мобилния сектор, която продължава вече седем тримесечия. Разбира се ще е необходимо време преди да видим първите реални резултати от изместването на продукцията към съществуващия им завод във Виетнам. Докато LG се опитват да възстановят загубените си позиции в пазара на смартфони ще продължат да разчитат основно на телевизорите, за да генерират приходи. 

 

Още от Digital: Бъдещите смартфони на LG ще имат тройни предни камери за селфита