LG потвърдиха, че ще представят следващия си флагман в пазара на смартфони на IFA 2019. Технологичното събитие ще се проведе в Берлин между 6 и 11 септември. Кратко тийзър видео на компанията потвърждава, че устройството ще предложи иновативния дизайн на своя предшественик. Припомняме ви, че премиерата на LG V50 ThinQ бе в началото на годината, като модела привлече вниманието с атрактивен аксесоар, който добавя втори дисплей.

 

Същата концепция ще намери място в наследника на смартфона, който вероятно ще се казва LG V60 ThinQ и ще се опита да привлече вниманието на геймърите. Добавянето на втори екран, чрез специален калъф може да е полезно в много случаи, които не са ограничени единствено за игрите. Така се предоставя повече пространство за потребителите, а допълнителни софтуерни оптимизации позволят съдържанието да прелива между двата екрана.

 

 

На практика "Dual Display" aксесоара ще превърне LG V60 ThinQ в по-достъпна алтернатива на гъвкави устройства като Samsung Galaxy Fold и Huawei Mate X. Все още не знаем какви ще бъдат другите технически спецификации на устройството, но се очаква да поддържа 5G мрежи. Само след няколко седмици ще разберем повече детайли за подобренията, които ще ни предложи новият флагман на компанията и каква ще е цената му на европейския пазар.

 

 

 

Oще от Digital: LG разработват смартфон с предни камери вградени в дисплея