LG използваха технологичното събитие IFA 2015, за да разкрият амбициозните си планове да имат все по-силно присъствие в глобалния пазар на телевизори. Корейският гигант реализира официално премиерата на нова High Dymanic Range (HDR) технология за своето ново поколение UHD телевизори. Въпросните модели ще използват OLED дисплеи с 4К резолюция, като официалната им премиера ще се реализира през следващата година, предаде Mashable.

 

Oт своя страна подобна иновация предлага много по-високо качество на картината, по-добър контраст и плътни, черни нюанси и осигурява по-голям контрол над пикселите. Новите телевизори на LG поддържат пълния спектър от High Dynamic Range нюанси и могат да възпроизвеждат около 20 F-Stops, докато при стандартните LCD модели тази стойност е около 12. Предстои да видим как компанията ще се опита да ангажира повече автори на съдържание да актуализират своите филми, клипове и телевизионни шоута в HDR формат.

 

От своя страна подобен процес може да отнеме няколко години, като корейския производител се надява да играе водеща роля в навлизането на повече HDR съдържание в индустрията. Компанията вече разработва и собствен плейър, който поддържа този формат и се очаква едни от първите ѝ партньори да са брандове като BBC и Amazon. LG вярват, че бъдещето на телевизорите е в моделите с Ultra HD резолюция и поддръжка за HDR и е само въпрос на време да видим дали това ще се превърне в следващата голяма революция в индустрията.

 

Вижте новите OLED дисплеи на LG се закрепват на стената само с магнит