LG са глобален лидер в производството на телевизори и планират и вече изумиха всички в индустрията с уникалните си прототипи, които могат да се сгъват като лист хартия. Устройствата бяха показани за първи път на CES 2018 в началото на януари и бяха една от най-иновативните концепции на шоуто в Лас Вегас. Корейският производител вижда голямо бъдеще в тази технология и има амбициозни планове за популяризирането ѝ в реални продукти на пазара. Това ще се случи през 2019г.

 

 

Тук е момента да ви припомним, че LG демонстрираха възможностите на протoтип, който има 65-инчов OLED дисплей, който се сгъва като лист хартия в базовата част, когато не се използва. Необходимо е едно натискане на бутон, за да го отворите и започнете да гледате съдържание на екрана, предаде TheVerge. Идеята на компанията oпределено е доста впечатляваща и има потенциала да промени представата ни за начина, по който изглеждат модерните телевизори. 

 

 

Плановете на корейският производител предвиждат да покажат финална версия на сгъваемия си телевизор на CES 2019, a в кратки срокове след това да стартират продажбите на пазара. Така LG ще изпреварят своя най-голям конкурент в индустрията, а именно Samsung и ще създадат изцяло нова продуктова категория. Портфолиото на компанията за изложението също така включва смартфон с поддръжка за 5G мрежи, както и такъв, който има сгъваем дисплей.

 

Още от Digital: Конкуренцията между Samsung и LG се пренася и при телевизорите с големина над 75 инча