Конкуренцията между LG и Samsung ще продължи с пълна сила през следващата година, когато ще обхване и сегмента на телевизорите с 8K резолюция. Това се очаква да бъде една от най-големите иновации, които ни очакват в този пазарен сегмент през 2020г. Асоциацията на потребителските технологии (СТА) вече разработи логото и установи спецификациите на стандарта, който ще се промотира на пазара като 8K Ultra HD. Устройствата с тази резолюция ще показват четири пъти повече детайли от 4K телевизорите и 16 пъти повече от HD моделите.

 

LG потвърдиха официално, че са първата компания в света, която е покрила и дори надхвърлила изискванията на CIA по отношение на новия стандарт. По този начин компанията си спечелва важно предимство пред своя най-голям конкурент в пазара на телевизори. Повече детайли за портфолиото от 8K Ultra HD базирани устройства ще разберем на изложението CES 2020, което ще се проведе между 7 и 10 януари в Лас Вегас. Предстоящите модели на компанията ще имат най-малко 33 милиони активни пиксела, за да бъдат класифицирани като 8K Ultra HD.

 

 

Бъдещите собственици на устройствата ще могат да се наслаждават на възможности, които надвишават изискванията за висок динамичен контраст, увеличение на мащаба, дълбочина на бита и методология за измерване. Новите модели с 8K Ultra HD резолюция ще се предлагат на пазара в две гами: LG Signature OLED 8K и LG 8K NanoCell TV.  Компанията е уверена, че телевизорите от тези серии ще положат основните на изцяло нов стандарт в индустрията и ще им позволяват дългосрочно да се утвърдят като лидер в този пазарен сегмент за сметка на Samsung.

 

Oще от Digital: Какво трябва да знаем когато купуваме телевизор