Модерните телевизори не само стават все по-тънки, но и предлагат разнообразие от умни функционалности. Потребителите могат да свързват външни аксесоари и устройства, с което да се насладят на максимално мултимедийно изживяване. Една от най-съществените иновации в този сегмент през последни години дължим на LG.

Още в началото на миналата година ви съобщихме за първия навиващ се телевизор в света LG Signature OLED TV R. Корейският производител продължава да работи доста активно над подобряване на технологията. Сега разбираме, че LG подготвят премиерата на следващото си устройство от висок клас с този уникален дизайн.

От TechRadar ни съобщават, че компанията ще представи нов навиващ се телевизор на събитие, което ще се проведе през октомври. Очаква се LG да обявят допълнително конкретната дата. Устройството ще има сходна визия със Signature OLED TV R и ще използва OLED дисплей от последно поколение.

Навиването на екрана е възможно, тъй като при тази технология не се използва допълнителна подсветка.

 

 

За да постигнат този ефект LG са разработили специален механизъм, позволяващ сгъването на самия дисплей и прибирането му в специална базова станция. Потребителите ще разполагат с опция за три различни режима на гледане, а именно Full View, Line View - където се вижда само определена част от екрана, а другата остава скрита. Последният режим е т.нар. "Zero View", където телевизора буквално изчезва в основата.

Новият модел ще се казва LG OLED RX TV и ще доразвие впечатляващата концепция заложена на неговия предшественик. Както и при LG OLED (2019) от компанията отново ще заложат на интелигентния процесор Alpha 9 от втора генерация, който позволява LG ThinQ AI софтуер да оптимизира качеството на картината с усъвършенствани АI алгоритми.

Собствениците на уникалния телевизор ще могат да управляват работата му с гласови команди, чрез поддръжка на Amazon Alexa и Google Assistant. Teхнологията Dolby Atmos е друго важно предимство на устройството, което ще има над 100 млн. субпиксела.

Цените вероятно ще стартират от $85 хил.

 

Още от Digital: Ще сложи ли LG край на проекторите с новите навиващи OLED телевизори за таван