LG Display е един от водещите производители на LCD и OLED дисплеи в индустрията. През последните месеци, обаче компанията изпитва проблеми със своята продукция. Крайният резултат е, че LG започва да изостава значително от Samsung в разработката и създаването на OLED дисплеи за смартфони. Корейският производител въпреки желанието си не очаква в краткосрочен план да подобри ситуацията и да увеличи производствения капацитет на съоръженията си.

 

Именно заради това от LG са взели решение да започнат да доставят OLED дисплеи от BOE Technology, предаде GizmoChina. Този ход е част от бизнес стратегията на новия шеф на мобилната дивизия на компанията, която включва изнасяне на производствени линии във Виетнам. В последните месеци поръчките за OLED дисплеи на LG намаляват прогресивно, което кара китайския производител да търси алтернативни варианти. Партньорството с BOE Technology е оптималното решение.

 

 

Китайският производител е в състояние да произвежда огромни количества дисплеи, но на по-изгодни цени. На този етап LG планират да се фокусират върху създаването на OLED дисплеи за своята популярна серия от телевизори. Това е сегмент, в който компанията има силни позиции и ще продължи да инвестира сериозни средства в него. Засега се отлага старта на масовото производство на OLED дисплеи за гъвкави устройства, което едва ли ще започне преди 2020г.

 

Oще от Digital: Смартфоните с OLED дисплеи ще са по-популярни от LCD моделите до 2020г.