Милиони собственици на смартфони и таблети чакат с нетърпение водещите компании да започнат да разпространяват ъпдейтите към Android 6.0 Marshmallow за настоящите устройства на пазара. През последните месеци LG полагат много усилия да се превърнат във все по-влиятелен бранд в мобилната индустрия и първоначалните планове на компанията предвиждаха да стартира актуализацията за G3 през първите три месеца на 2016г. Корейският производител, обаче смята да изненада собствениците на смартфона, като започнат да разпространяват ъпдейтите към него още в следващите няколко седмици, предаде GforGames. 

 

По този начин още до края на декември и навреме за празничния сезон те ще имат възможността да се възползват от всички предимства, които им предлага Android 6.0 Marshmallow. Компанията смята да ъпдейтне устройството под формата на OTA ъпдейт, като трябва да отбележим, че е необходимо да освободите около 1GB свободно пространство, за да инсталирате платформата на своето устройство. Данните за това бяха потвърдени и от официалния LG SourceCode уеб сайт на корейския производител и е само въпрос на дни потребителите да започнат да получават нотификации, че Android 6.0 OS е достъпна за тях. 

 

По този начин LG ще изпреварят много от своите конкуренти и дори Samsung в предоставянето на ъпдейти за нея, което тя определя като ключов фактор за нейното присъствие в пазара на смартфони. Новата платформа на Google множество допълнителни функционалности и много по-лесен за използване интерфейса, които да улеснят значително работата ни. Ще е интересно да видим колко време ще отнеме на компанията, за да започне да ъпдейтва и другите си популярни смартфони към Android 6.0 Marshmallow.

 

Вижте какво трябва да знаем за Android 6.0 Marshmallow