LG Electronics вече обявиха намеренията си да спрат производството на смартфони. Въпреки това компанията продължава да работят над технологии за мобилни устройства. Експерти на LG Chem дивизията създадоха материал за гъвкави дисплеи, който ги прави здрави, колкото стъкло, но също така гъвкави като пластмаса.

Съчетанието между тези две характеристики е водещото предимство на т.нар. "Real Folding Window". Новият екран е разработен от материали, които са разположени върху прозрачен PET филм от термопластичен полимер. Производителите ще могат само с няколко милиметра от новия материал да създадат тънък и издръжлив екран за мобилни устройства.

Тестовете на LG Chem показват, че "Real Folding Window" е в състояние да издържи над 200 хил. цикъла на сгъвания без да генерира характерния отпечатък на екрана. Технологията може да се приложи на гъвкави дисплеи, които се сгъват както навътре, така и във външна посока, съобщавa PocketNow.

 

 

Компанията твърди, че новия им продукт превъзхожда възможностите на Ultra-Thin Glass (UTG) стъклата, които се разработват от Samsung. Успоредно с това "Real Folding Window" предлагат и по-тънка структура от стъклата в Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3.

Eлиминирането на неприятните отпечатъци в пространството, където се сгъват двете части на дисплея е любопитно решение, което може да отстрани един от най-големите проблеми на гъвкавите дисплеи. LG Chem смятат, че смартфоните няма да са единствените устройства, които ще се възползват от технологията.

В дългосрочен план "Rear Folding Window" могат да намерят приложение в таблети, лаптопи и други джаджи с по-големи екрани. Масовото производство е планирано за 2022г.

 

Още от Digital: Ето как ще работи смартфонът с навиващ дисплей на LG