Концепцията за вграждането на предната камера в самите екрани на смартфоните е предпочитана от все повече производители. По този начин се предоставя повече пространство за мултимедия и се премахват рамките около самия дисплей. Вече видяхме първите смартфони, които имат малък отвор за селфи камерата в горната част и бяха разработени от Samsung и Huawei. Този дизайн привлича вниманието на още един от големите производители в мобилната индустрия и това е LG.

 

Koрейският производител вече е патентовал устройство, което има подобна визия. Данните около регистрацията показват, че малкия отвор за селфи камерата е в горния ляв ъгъл. Въпросният смартфон също така има тройна задна камера, която е разположена хоризонтално. Сензорът за пръстов отпечатък е позициониран в средата на задния корпус, предаде PocketNow. Все още не разполагаме с информация за името, с което ще бъде представен първия смартфон на LG с този дизайн.

 

 

Самият патент е регистриран преди няколко седмици, което вероятно означава, че премиерата ще е преди края на 2019г. По този начин LG ще се превърнат в поредния голям производител на Android, който възприема идеята за вграждането на предната камера в екрана на бъдещите си устройства. По всичко личи, че този дизайн става все по-популярен и ще е интересно да видим дали LG ще успеят да ни предложат нещо по-различно от сегашните смартфони с камери вградени в екрана.

 

Oще от Digital: Камерите вградени в дисплея ще са водеща тенденция в пазара на смартфони до края на 2019г.