Корейският производител също проявява интерес към сегмента на гъвкавите дисплеи, но също така иска да предложи нещо уникално и различно на своите потребители. LG вече са регистрирали на свое име патент на устройство, което освен, че предлага този дизайн също така има прозрачен екран. Въпросният прототип също така ще позволи на потребителите да управляват екрана с тъчскрийн команди в задната част на корпуса, което определено е доста интересна иновация. 

 

Инженерите на компанията смятат, че това е най-ефективния и удобен начин да използвате смартфон, който предлага подобни функционалности. Самият патент вече е регистриран от LG пред Службата за патентни и търговски марки в САЩ (USPTO), за коeто разбираме от публикация на LetsGoDigital. По този начин компанията се надява да изпревари конкуренцията и да представи официално първият смартфон, който има гъвкав и прозрачен дисплей в индустрията.

 

 

LG предвиждат бъдеще, в което смартфоните с прозрачни във външната и вътрешната страна, но също така се адаптират автоматично към околната светлина, като променят прозрачността на самия дисплей. Устройството се състои от няколко свързани сензорни панела и се отличава със стъклени рамки в краищата, които превръщат цялото пространство в работещ тъчскрийн. Прозрачността на екрана ще се коригира съобразно съдържанието, което гледате и околната светлина. 

 

Още от Digital: Гъвкавите дисплеи и 5G технологията ще стимулират продажбите на смартфони през 2019г.