LG разработват ново устройство от висок клас с виртуална реалност, което се носи кодовото име LG UltraGear. Информацията за него е от патент на корейския производител пред регулаторните органи на ЕС. Новото устройство е създадено да се свързва с множество перифeрни устройства и ще е един от най-интересните продукти на LG през следващата година. Moжем да очакваме подобно устройство да се свързва със смартфоните от висок клас на компанията през 2018г., предаде AndroidHeadlines.

 

Новото устройство на LG е базирано на платформата SteamVR на Valve, която се разработва съвместно с НТС. Сегашният прототип разполага с два 3.6-инчови дисплея с OLED технологията и резолюция от 1440х1280 пиксела. Скоростта за опресняване на кадрите ще е около 90GHz. Aко всичко върви по план официалната премиера на UltraGear ще стане факт на изложението CES 2018 през януари. Желанието на компанията да стане фактор в тази сфера е много интересно. 

 

Компанията вече патентова на свое има марката UltraGeаr и се очаква то да стане част не от едно, а от няколко нови VR устройства на LG. Премиерата им в началото на следващата година ще ги изправи в конкуренция в устройствата на Samsung и другите производители. LG се надяват да превърнат достъпната си цена в предимството, което всички ние бихме искали да имаме за новото ни устройство с виртуална реалност. Само въпрос на време е VR устройствата да станат достъпни за всички нас.

 

Вижте кога ще можем да свързваме умовете си с виртуална реалност