Очилата с виртуална реалност имат доста сходен дизайн, като основната разлика е дали изискват смартфон или фунционират самостоятелно. Една от следващите иновации при VR джаджите, която ни очаква в следващите няколко години е премахването на кабелите, които днес затрудняват движението, когато ги носим. LG експериментират с различна концепция на очила с виртуална реалност. Компанията патентова дизайн, позволяващ да се сгъват на две части, предаде AndroidHeadlines.

 

 

Toва е възможно благодарение на механизъм,при който кабела продължава да свързва две части дори когато са отделение една от друга. LG също така вече разполагат с работещ прототип на устройството, който е базиран на Valve StreamVR технологията за следене на движението на потребителите. Иновативният механизъм разделя и прибира двата дисплея пред очите на потребителитe, докато остават закачени за задната част на главата им.

 

 

В корпуса на очилата има специално пространство за вградените аудио слушалки. Все още няма детайли за техническите спецификации на VR очилата. Очаква се LG да имат силно присъствие на изложението CES 2018 в началото на януари, където може да научим повече детайли за това интересно устройство. По всичко личи, че компанията иска да има все по-силно присъствие в сферата на виртуалната реалност като предложи на потребителите по-различни дизайни.

 

 

Вижте кога ще може да свързваме умовете си с виртуална реалност