LG подготвят премиерата на още един атрактивен смартфон, който ще бъде показан още преди края на годината. Въпросният модел се казва LG Q9 и ще има важно значение за позициите на компанията през последните седмици на 2018г.  По този начин корейския гигант ще се опита да се възползва от традиционно високата активност на потребителите в края на годината. Данните за смартфона бяха публикувани от типстъра MadSimar, който разкрива и част от техническите спецификации.

 

LG Q9 ще предложи сходен дизайн с другите атрактивни предложения на компанията, като LG G7 ThinQ, който видяхме за първи път в началото на лятото. Предстоящият смартфон ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 660 процесор. Архитектурата е произведена с 14-нанометрова технология и има осем Kryo 260 ядра, които са допълнени от Adreno 512 графичен чип. Процесорът разполага с X12 LTE модем и поддържа технологията Bluetooth 5.0. Все още не знаем колко голям ще е дисплея на LG Q9. 

 

 

Сегашната информация потвърждава, че устройството ще се продава във версии с 32GB и 64GB вградена памет. LG Q9 ще е оборудван с батерия, която е с капацитет от 3550mAh и ще работи под управлението на Android Oreo. Засега това са всички данни, с които разполагаме за предстоящият модел на корейския производител. С оглед гореизброените спецификации можем да очакваме цената да е характерна за средния клас смартфони с Android.

 

Още от Digital: Новата стратегия на LG ще е да представя нови смартфони само ако е необходимо