LG работят над нов смартфон с Android, който ще бъде позициониран в средния клас и има вероятност да видим още преди края на годината. Въпросният модел се очаква да бъде представен като LG Q9 и да разполага с безрамков дисплей със съотношение на екрана от 18:9. Нови данни в интернет публикувани от SlashLeaks потвърждават, че смартфона ще предложи елегантен дизайн с ултратънки рамки, който е сходен на флагмана LG G7 ThinQ

 

В горната част над дисплея има Notch прорез, в който са разположени предната камера и други сензори, сред които и аудио жака. Прави впечатление, че LG Q9 няма да има хардуерен бутон за достъп до Google Assistant в лявата част на рамката. Устройството е обект на спекулации още от септември и ще се захранва от oсемядрен Qualcomm Snapdragon 660 процесор, който е допълнен от 4GB RAM. Вградената памет ще е 32GB или 64GB.

 

 

Батерията се очаква да има заряд от 3550mAh, а операционната система е Android 8.1 Oreo. Все още не разполагаме с детайли за камерите на LG Q9 и другите технически характеристики. Премиерата на смартфона в следващите седмици е логичен ход, заради активността на потребителите през празничния сезон в края на 2018г. Изглежда, че идеята на LG Q9 ще бъде да предложи някои от премиум функциите на LG G7 ThinQ, но на по-достъпна цена.

 

Още от Digital: Как използваме смартфоните си в България