В последните години с настъпването на есента и активният отоплителен сезон, в големият градове се сблъскваме с един неприятен проблем, който допълнително подсилват огромното количество стари автомобили, мръсотията по улиците и още куп други странични фактори. Досетихте се – става дума за мръсният въздух който дишаме и който е в основата на голяма част от болестите. В това свое видео ревю обаче ще ви покажем една Smart джаджа, която може да реши проблема,пречиствайки въздуха в дома или офиса ви до такова ниво, че да се почувствате сякаш сте в планината.

 

 

LG PuriCare AS60GDWT0 изглежда доста ефектно и би се вписал чудесно в интериора на модерният ви Smart дом. Джаджата е с цилиндрична форма, има бял корпус с мрежеста текстура и хромирана  стойка. Със сигурност ще привлече вниманието на гостите ви и ще последва въпроса „Какво е това?“. Особено както в момента е премиерата на деветият епизод на Междузвездни Войни…а джаджата досущ наподобява R2D2. Тук ще отбележим, че PuriCare AS60 има цели 5 световно признати награди за дизайн, сред които са RedDot, PinUP и CES Innovation. Габаритите на пречиствателя на LG са 597мм височина и диаметър 360мм, като горната част се отваря много ефектно в активен режим.

 

 

Тя, както и отворите по периферията осигуряват 360-градусово пречистване на въздуха в помещение с големина до 58m². Филтърът който обгръща целия корпус  улавя безпроблемно всички микро частици, прах, газове и други вредни за дихателните ни пътища неща и такива които причиняват какви ли не неприятни алергии. LG PuriCare AS60 е изключително подходящ и за домове в които има проблем с мухала. В нашия офис имаме такъв и сензорите на устройството уловиха повишено ниво на риска, още с включването на джаджата. Тя няма да реши проблема с мухъла, но няма да позволи вредните частици от него да се движат свободно във въздуха който вдишваме. Филтърът улавя прахови частици с размер от 0~2.5 μm. LG PuriCare е подходящ да се постави и в кухнята в която готвите, защото абсорбаторите успяват да намалят неприятните миризми, но не и да ги неутрализират напълно. Това прави Smart пречиствателя, който неутрализира всички вредни миризми и йонизира въздуха. Също така се неутрализира и неприятният цигарен дим.

 

 

Преди малко споменахме сензори ,тук вътре те са два - един който отчита нивото на вредните газове и втори PM 1.0 sensor. На база показателите им PuriCare AS60 преценява на коя степен от общо 6 да работи, като всяка има свой характерен цвят. Лилавата означава, че положението е екстремно зле. червената е лошо, а при зелена можете да сте спокойни, че вече дишате чист планински въздух.

 

 

Само за няколко минути стая с размер 35m² от оранжева степен преминава в зелена. От дисплея с настройки горе или от дистанционното което имате в комплект, можете да изберете ръчно форсираният Boost режим, при който изскача от горе споменатата по-рано в ревюто ни част. Тя насочва струя с въздух на до 7 метра разстояние и покрива периметър от 70 градуса. Тази функция може да се използва и като вентилатор за охлаждане през лятото. Иначе Boost режима ви препоръчваме да ползвате при наличие на директен източник на замърсяване, например отворена камина. Иначе използвайте някоя от автоматичните Smart функциите.

 

 

Всъщност LG PuriCare AS60 е изключително умен, защото може да бъде контролиран с помощта на Smart Thinq приложение което сте инсталирали на смартфона си. Тоест, можете да сте дори в друга държава и от там да контролирате своя пречиствател. Това разбира се се случва по-ряднко, но тази функция е много полезна когато пътувате след работа към дома си или пък от дома към офиса сутрин. Разбира се, можете да зададете и таймер за работа в определени часови зони. Посредством смартфона си можете да правите подробен мониторинг на замърсяването  и на пречистването на въздуха.

 

 

PuriCare AS60 може да работи дори когато спите, защото вентилаторът му е изключително тих. Устройството скоро ще се появи в търговската мрежа в България, като цената му ще бъде около 1500лв.