LG вече няколко години инвестират в създаването на дисплеи, които могат да се сгъват като лист хартия. Първият подобен продукт на компанията бе показан през 2014г. и представляваше иновативен за времето си 18-инчов дисплей. Toгава LG обещаха, че ще разработват и по-големи устройства с този дизайн. Сега на CES 2018 видяхме първия 65-инчов телевизор с OLED дисплей на компанията, който може да се сгъва и прибира, когато не се използва. 

 

 

Концепцията е доста интересна и може да предизвика сериозна революция в дизайна на модерните телевизори, предаде Engadget. Иновативният прототип на LG също така е базиран на ъпдейтната версия на аудио технологията Crystal Sound, позволяваща високоговорителите да бъдат вградени в самия дисплей. Това е функция, която допринася за ултратънките размери на сгъваемия телевизор и гарантира максимално качество на звука.

 

 

Корейският производител показа още 88-инчов телевизор OLED дисплей с 8K резолюция и иновативен лаптоп с вградени високоговорители в дисплея по време на изложението CES 2018. Все още не знаем кога и на каква цена можем да очакваме премиерата на 65-инчовия сгъваем телевизор на LG. Уникалният прототип на компанията всъщност представлява важна стъпка напред в навлизането на първите джаджи, които могат да се сгъват като хартия на пазара.

 

 

Вижте как LG искат да създадат най-добрите сгъваеми OLED дисплеи за мобилни устройства